REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš šiandien vyksiančią atsakomąją UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio dvikovą tarp Maskvos CSKA ir Milano „Inter“ klubų svečių strategas Jose Mourinho, kalbėdamas apie varžovus ir dirbtinę jų aikštę, atvirai ironizavo ir reiškė nepasitenkinimą neteisybe.

REKLAMA
REKLAMA

Pateikiame dienraščio „Sport-Express“ interviu su charizmatiškuoju 47-erių metų portugalu.

REKLAMA

–  Kaip jaučiasi Wesley Sneijderis? Ar jis žais šiandien?

– Kol kas to nežinau. Nenoriu blefuoti ir jums skelbti nepatvirtintų faktų. Patys matėte, kad jis nebaigė treniruotės, tačiau tikiuosi, kad viskas bus gerai.

–  Kokį įspūdį paliko dirbtinė Maksvos aikštė?

– Manęs ji visai nejaudina. Negaliu pasakyti, ar mums tai pliusas, ar minusas, mes tiesiog ruošiamės rungtynėms.

Bet, be abejo, ši aikštė – tai CSKA trūkumas. Iš 32 UEFA Čempionų lygos dalyvių 31 komanda žaidžia ant natūralios dangos , o viena –  ant dirbtinės. Tai nelabai teisinga. Visi turi turėti vienodas sąlygas.

REKLAMA
REKLAMA

– Kodėl „Inter“ treniruotė buvo tokia trumpa?

– Treniruotė buvo tokia, nes mes žaidžiame išvykoje, todėl žinome, kad net jei visi langai ir durys yra užvertos, koks nors langelis vis tiek bus atviras, o mums visko atskleisti nėra prasmės.

– „Inter“ yra laikomas šios poros favoritu. Ką reikia padaryti CSKA futbolininkams, kad įveiktų šį barjerą?

– Viską, ką reikėjo, jie padarė – juk nukėlė Rusijos čempionato rungtynes su „Zenitu“. Žinoma, to priežastys yra labai liūdnos, bet vis tiek.

– Ar CSKA ekipai dabar yra lengviau nei jums?

–  Manau, kad taip. Mūsų čempionatai yra labai skirtingi, jų negalima lyginti, o Čempionų lygos varžybos vyksta su labai didelėmis pertraukomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Jūsų manymu, kokią taktiką pasirinks CSKA šiose rungtynėse?


– Rezultatas 1:0 yra mūsų naudai, bet „Inter“ stengsis ir antrą mačą baigti teigiamai. Žaisti 0:0, kai ant kortos pastatytas kelialapis į UEFA Čempionų lygos pusfinalį? Ne.

Kalbant apie CSKA, manau, kad jie pasistengs įmušti. Mes savo ruožtu irgi tikimės pasiekti 1 arba 2 įvarčius. Pasikartosiu, kad kai viena komanda žaidžia ant dirbtinės aikštės, tai neteisinga. Tai jai iš karto suteikia pranašumą prieš varžovus.



– „Porto“ klubui laimėti UEFA taurę ir UEFA Čempionų lygą jums padėjo Dmitrijus Aleničevas, o „Chelsea“ ekipoje jūsų viršininkas buvo Romanas Abramovičius. Atrodo, kad rusai lydi jus per visą karjerą. Ar neplanuojate pasikviesti ko nors ir į „Interą“?

REKLAMA

– Kol kas nematau, kas galėtų tapti mano auklėtiniu, nes jie labai daug uždirba ir Rusijoje, bet pažiūrėsime.

– Kai buvote „Chelsea“ treneris, futbolo komandą palyginote su kiaušinienė, iškepta iš skirtingų kategorijų kiaušinių. Sakėte, kad stiprūs futbolininkai – pirmos kategorijos kiaušiniai, silpnesni –  antros. Ką šiuo klausimu pasakytumėte apie CSKA?

– CSKA – tai geras omletas.

– Ar nesvarstote varianto kada nors padirbėti Rusijoje?

– Nebent tik CSKA klube, nes jis nukelia savo rungtynes kada tik panorėjęs, o į „Zenitą“ durys man jau uždarytos.

Priminsime, kad antrojo CSKA ir „Inter“ susitikimo pradžia – šiandien 19 val. 30 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų