REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per savaitę, kovo 26 – balandžio 1 dienomis, į darbo biržas, norėdami užsiregistruoti, kreipėsi gerokai daugiau šalies gyventojų. Darbo rinkos analitikų nuomone, registraciją darbo biržoje lėmė ne darbuotojų atleidimai, o plačiai paviešinta informacija apie privalomąjį sveikatos draudimą. Tai paskatino ilgesnį laiką nedirbusiuosius pasirūpinti valstybės teikiamomis garantijomis darbo biržoje registruotiems asmenims.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo 26–balandžio 1 dienomis įdarbinimo ir laisvų vietų registravimo rodikliai išliko aukšti. Per savaitę padėta įsidarbinti 2608 asmenims – vidutiniškai 522 bedarbiams per dieną (praeitą savaitę – 492). Į aktyvios darbo rinkos politikos priemones nusiųsti 783 bedarbiai.

REKLAMA

Darbdaviai per savaitę registravo 1630 laisvų darbo vietų – vidutiniškai 326 per dieną (praeitą savaitę – 285).

Teritorinės darbo biržos paskutiniąją savaitę registravo 41,4 proc. daugiau bedarbių nei praeitą, vidutiniškai per dieną – 1375 asmenys (praeitą savaitę – 973). Iš 3603 įregistruotų bedarbių 1860 turi ilgesnę kaip 2 metų darbo pertrauką, o tik apie ketvirtadalis atleisti iš darbo per paskutiniuosius šešis mėnesius. Bedarbių dalis nuo darbingo amžiaus gyventojų per savaitę padidėjo 0,19 proc. punkto ir balandžio 1 d. buvo 14,25 proc. registruotas nedarbas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų