REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paaiškėjo, kad JAV gali tekti sunaikinti apie 71,5 mln. vakcinų, nes jų galiojimo terminas baigiasi jau šį birželį. JAV daugiau nei 70 mln. vakcinų nuo gripo dozių gali prireikti utilizuototi dėl pasibaigusio galiojimo termino.

REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinio imunizacijos ir respiratorinių susirgimų centro direktorės Anės Šukat teigimu, tam tikro kiekio vakcinos sunaikinimas yra neišvengiamas, ją cituoja dienraštis "The Washington Post".

REKLAMA

Stambiausios prevencinės JAV kampanijos metu ši valstybė skyrė 1,6 mlrd. dolerių vakcinų nuo gripo gamybai ir įsigijimui. JAV nupirko 229 mln. vakcinų. Apie 162,5 mln. dozių buvo išfasuotos į švirkštus, o juose vakcina gali būti laikoma tik konkretų laiką.

Gyventojų vakcinacijai medikai panaudoja apie 80-90 mln. vakcinų dozių, dar 25 mln. dozių buvo išsiųstos į besivystančias šalis. Paaiškėjo, kad gali tekti sunaikinti apie 71,5 mln. vakcinų, nes jų galiojimo terminas baigiasi jau šį birželį.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso nuo gripo JAV paskiepyta trečdalis gyventojų, iš kurių apie 37 proc. sudaro vaikai ir paaugliai. Kai kurių valstijų gyventojai vangiai skiepijosi, o kai kur buvo išaugęs susidomėjimas vakcinacija.

Gripo epidemijos metu šia liga susirgo daugiau nei 60 mln. amerikiečių. Apie 265 tūkst. ligonių pateko į ligonines, o nuo gripo sukeltų komplikacijų mirė daugiau nei 12 tūkst. gyventojų.

Indrė SIESARTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų