REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prie sienos su Lenkija pasieniečiai aptiko likimo valiai paliktą automobilį, kuriame rasta neteisėtai gabentų rūkalų.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Kalvarijos užkardos pareigūnai gavo pagalbos prašymą iš kolegų Lenkijoje. Šios šalies Seinų užkardos pareigūnai pranešė, kad Lenkijos teritorijoje stabdomas nestojo lengvasis automobilis "Hyunday Lantra". Taip pat pranešta, kad mašiną buvo mėginama stabdyti ant kelio patiesta dygliuota juosta, vadinamuoju "ežiu", tačiau automobilis apsisuko ir nuvažiavo Lietuvos link.

REKLAMA

Pasieniečiai pradėjo bėglio paiešką ir po pusvalandžio "Hyunday" aptiko likimo valiai paliktą ties Sangrūdos kaimu, už maždaug 7 kilometrų nuo valstybės sienos. Trys transporto priemonės ratai buvo pradurti, manoma, važiuojant per lenkų pasieniečių patiestą "ežį".

Prie automobilio buvo palikta sargyba, kuri netrukus sulaikė privažiavusį BMW automobilį ir juo vykusius tris vyrus.

BMW vairavo 27-erių Kalvarijos savivaldybės gyventojas. Kartu su juo vyko ten pat gyvenantys 26-erių ir 23-ejų vyrai. Pastarasis neturėjo pasienio ruože privalomų asmens dokumentų.

REKLAMA
REKLAMA

26-erių vyras prisipažino vairavęs "Hyunday" ir nestojęs stabdomas Lenkijos pasieniečių.

BMW apžiūros metu bagažinėje pasieniečiai aptiko tris lengvojo automobilio ratus. Kalvarijiečiai prisipažino, kad vyko pakeisti pradurtų "Hyunday" padangų.

Automobilyje "Hyunday" pareigūnai rado 300 pakelių cigarečių su rusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Už neteisėtą akcizais apmokestinamų prekių gabenimą kalvarijiečiui pradėta administracinė teisena bei įteiktas šaukimas atvykti į Marijampolės rajono apylinkės teismą. Vyrui gresia bauda nuo 5 iki 10 tūkst. litų bei automobilio konfiskavimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų