REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV ir Kinijos vadovai diskutavo apie sankcijas Iranui

JAV prezidentas Barackas Obama telefonu kalbėjo su Kinijos lyderiu Ju Jintao. Skelbiama, kad daugiausiai dėmesio savo pokalbyje abu prezidentai skyrė Irano branduolinės programos problemai.

REKLAMA
REKLAMA

Baltieji rūmai teigia, kad Kinijos ir JAV bendradarbiavimas yra itin svarbus siekiant užtikrinti, kad Iranas laikytųsi savo tarptautinių įsipareigojimų. JAV siekia įvesti naujas sankcijas Iranui, nes šis esą nesilaiko savo pažadų duotų dėl branduolinės programos.

REKLAMA

Kinija balandžio 1 dieną sutiko prisijungti prie Vakarų valstybių Rusijos derybų dėl galimybės skelbti Iranui naujas sankcijas. Tiesa, Kinijos Užsienio reikalų ministerijos išplatintame pareiškime ir toliau teigiama, kad Pekinas spręsti Irano problemą sieks diplomatiniu keliu. Kinija sutiko dalyvauti vėliau šį mėnesį Vašingtone vyksiančiame susitikime, kuriame bus diskutuojama apie branduolinio ginklo neplatinimo sutartį. Vašingtonas teigia, kad Pekino bendradarbiavimas yra itin svarbus, norint užkirsti kelią branduolinių ginklų platinimui ir branduoliniam terorizmui.

Šią savaitę Kinijoje kaip tik vieši vyriausiasis Irano branduolinis derybininkas Saidas Jalilis, kuris su Kinijos valdžia aptaria Irano branduolinę programą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų