REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos politikai - adrenalino fanatikai. Jie mėgsta skirti milijonus litų dalyvavimui parodose ir iki paskutinės akimirkos nežinoti, ar pinigai nenuplauks, rašo "Vakaro žinios". Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis Kinijoje turėjo progą patikrinti, ar Lietuva spės pasiruošti tuoj prasidėsiančiai "Expo 2010". "Viskas kvepia didžiuliu skandalu. Yra šansas, kad spėsime laiku atidaryti paviljoną", - ironizavo paviljono įrengimo konkursą laimėjusios bendrovės "Ekspobalta" direktorius Saulius Valius.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuva iš valstybės biudžeto skyrė per 4 mln. litų šalies pasirodymui Kinijoje vyksiančioje parodoje "Expo 2010". Tačiau bėda ta, kad paroda prasidės jau po mėnesio, o mūsų paviljono statybos tik ką prasidėjo ir vargu ar spėsime jas užbaigti. Kitos valstybės darbus pradėjo metais anksčiau. Tiesa, tuo, kad Lietuva vėluoja, stebėtis neverta, mat Vyriausybė tik pernai rudenį apsisprendė, kad reikia dalyvauti parodoje, o paviljono įrengimo konkursas paskelbtas tik lapkritį.

REKLAMA

Parlamentaro Liudviko Sabučio nuomone, dalyvauti tokiose milžiniškose parodose Lietuvai naudinga. "Negalima užsidaryti, reikia save pasauliui parodyti. Tačiau reikia iš anksto viską suplanuoti, nes tokie dalykai nepadaromi per vieną dieną ar mėnesį. Juk iš anksto buvo žinoma apie būsimas parodas".

Tačiau L.Sabučiui pikta, kad šalies pristatymui skirti pinigai be jokio gailesčio taškomi bevertėms brošiūroms, o parodoms gailima ir delsiama iki paskutinės akimirkos. "Toks įspūdis, kad pinigus norima ne tikslingai panaudoti, o kuo greičiau "įsisavinti", - piktinosi L.Sabutis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų