REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rytoj, balandžio 2 d., 12 val. Vilniaus universiteto centriniuose rūmuose (Universiteto g. 3 ), Rektoriaus auloje, švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, Vilniaus universiteto rektorius akademikas Benediktas Juodka ir Centrinės projektų valdymo agentūros direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Keizeris pasirašys projekto „Jungtinio gyvybės mokslų centro sukūrimas“ sutartį.

REKLAMA
REKLAMA

Moderniame ir naujausia įranga aprūpintame atviros prieigos mokslinių ir mokomųjų laboratorijų komplekse šalies mokslininkai tyrinės žmogaus genomą, ieškos naujų vėžio bei kitų sunkių ligų diagnostikos bei gydymo būdų, plėtos biotechnologijų taikymą aplinkosaugoje, pramoniniuose procesuose  ir kitose srityse. Šis centras yra vienas svarbiausių integruotų mokslo, studijų ir verslo slėnių projektų.

Jungtinį gyvybės mokslų centrą, finansuojamą Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir valstybės biudžeto lėšomis, kuria Vilniaus universitetas kartu su partneriais – Vilniaus Gedimino technikos universitetu, Biotechnologijos, Biochemijos ir Vilniaus universiteto Onkologijos institutais. Projekto bendra vertė – 125,4 mln. litų, iš kurių apie 106 mln. litų skirs ES fondai, likusi dalis – valstybės lėšos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų