REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

19-metis mūsų teniso rinktinės lyderis Ričardas Berankis spaudos konferencijoje pareiškė, kad jau pasveiko po operacijos ir atskleidė artimiausius savo planus – tai „Roland Garros“ turnyras ir „Deviso taurės“ mačas su airiais.

REKLAMA
REKLAMA

Airių fanai baimės nekelia

Spaudos konferenciją pradėjo Lietuvos teniso sąjungos (LTS) prezidentas Ramūnas Grušas. Jis teigė, kad jau užmegzti ryšiai su Airijos teniso asociacija, o netrukus įvyks ir vizitas į šią šalį, kur bus apžiūrėta ir įvertinta varžybų vieta, treniruočių ir apgyvendinimo sąlygos.

REKLAMA

„Airija mūsų laukia. Žinome, kad ten yra įsteigta iniciatyvinė mūsų rinktinės palaikymo grupė. Palaikome ryšį su airiais, planuojame susitikti su Lietuvos ambasadoriumi Airijoje Vidmantu Purliu. Žodžiu, darbas vyksta“, – nuramino R. Grušas.

„Deviso taurės“ varžybų Europos/Afrikos II-os zonos dvikova tarp airių ir lietuvių liepos 9-11 d., vyks Dubline, uždarų patalpų aikštyne, kuris talpina apie 1000 žiūrovų. Tikimasi, kad apie pusę iš jų palaikys Lietuvos tenisininkus.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmąją mačą su turkais Dubline stebėjo tik 600 sirgalių, todėl mūsų komandos treneris Remigijus Balžekas išvykos faktoriaus per daug nesureikšmina.

„Žinoma, žaisti prie savų sienų ir fanų yra geriau, ypač, kai susirenka tokia publika, kokia buvo Vilniaus „SEB arenoje“ per dvikovą su britais. Tačiau Airijoje tokio stipraus palaikymo varžovai tikrai neturės, nes ir mūsiškių bus nemažai. Be abejo, „Deviso taurėje“ žiūrovai –  labai svarbūs, bet manau, kad šiuo požiūriu sąlygos bus vienodos“, –  tikino R. Balžekas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dublino kortų danga bus dar greitesnė nei Vilniuje, bet tai lietuviams kaip tik palanku.

„Kuo danga greitesnė, tuo mums geriau“, – nukirto R. Balžekas.

Džiugina L. Grigelio forma

Paklaustas, kaip sekasi pasiruošimas atsakingam mūšiui, R. Balžekas pirmiausia džiaugėsi tuo, kad visi rinktinės nariai šiuo metu yra sveiki.

„Ričardas Berankis atsigavo po operacijos ir pradėjo treniruotis. Kitą savaitę jau vyksime į turnyrą Johanesburge, PAR. Žodžiu, visi sveiki ir gyvi. Tačiau nereikia pamiršti, kad iki „Deviso taurės“ dvikovos dar liko labai daug laiko. Taigi daug kas dar gali pasikeisti“, – neskubino įvykių lietuvių kapitonas.

REKLAMA

R. Balžekas nepagailėjo komplimentų antrajai šalies raketei 18-mečiui Laurynui Grigeliui, kuris paskutiniu metu skina beveik vien tik pergales.

„Šiuo metu puikią formą demonstruoja mūsų L. Grigelis. Šiandien Prancūzijoje jis žais jau antrojo rato mačą, o surinkti taškai leis jam pakilti ATP reitinge į maždaug 450 vietą“, – kalbėjo jis.

Pasiteiravus, ar su D. Britanijos dvejetu atkakliai kovojusi mūsų pora L. Grigelis ir Dovydas Šakinis turės laiko pasitreniruoti kartu, R. Balžekas tuo nebuvo tikras.

„Matote, yra labai sunku suderinti skirtingų tenisininkų tvarkaraščius. Be to, dar net neaišku, ar būtent jie sudarys mūsų dvejetą. Žiūrėsime pagal situaciją, pagal varžovų sudėtį, tada ir spręsime“, – sakė treneris.

REKLAMA

„Planuojame visi kartu susirinkti likus savaitei prieš mačą. Jei išeis, gal ir anksčiau. O prieš tai visi ruošis individualiai, t. y. varžysis tuose turnyruose, kuriuose yra užsirašę“, – pridūrė R. Balžekas.

Tą patvirtino ir trečiasis pagal pajėgumą Lietuvos tenisininkas D. Šakinis.

„Pastaruoju metu aš gydžiausi traumą, bet dabar viskas jau gerai. Pradėsiu sportuoti ir dalyvauti varžybose“, – trumpai pakomentavo mūsiškis.

R. Berankio planai – grandioziniai

195-ą vietą ATP reitinge užimantis R. Berankis neslėpė, kad šiemet stengsis išmėginti savo jėgas ir pačiuose prestižiškiausiuose „Grand Slam“ turnyruose. Pirmasis jo tikslas – Paryžiuje vyksiantis „Roland Garros“ turnyras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kitą savaitę išvykstu į Pietų Afrikos Respubliką, paskui žaisiu dviejuose „Challenger“ turnyruose Graikijoje, tada treniruosiuosi Ispanijoje arba Lietuvoje, o gegužės 17 d. pradėsiu „Roland Garros“ atranką“, – savo tvarkaraštį atskleidė R. Berankis.

„Ar man tai bus svarbiausios varžybos šiemet? Nežinau, nes visos svarbios, tik tiek, kad ten gerai pasirodžius galima uždirbti daugiau reitingo taškų. Be abejo, Paryžiuje norėsis sužaisti gerai, nes tai paties aukščiausio lygio turnyras.

Norint patekti į pagrindines varžybas, ten reikės įveikti tris atrankos etapus“, – pripažino 19-metis Lietuvos atstovas.

REKLAMA

Kalboms pasisukus apie dar šiek tiek tolimesnę ateitį R. Berankis patvirtino, kad ruošiasi ir 2012 metų Londono olimpinėms žaidynėms.

„Tam, kad ten patekčiau, reikia būti pirmajame ATP reitingo 100-tuke arba netoli jo. Iki to man trūksta tik 100 vietų, o dar liko dveji metai. Taigi viskas labai realu“, – sakė mūsiškis.

Pasiteiravus apie savijautą po neseniai atliktos nosies operacijos, R. Berankis jokių priekaištų neturėjo.

„Jau kvėpuojasi geriau. Praėjusią savaitę dar buvo sunku, bet dabar viskas jau normaliai“, – džiaugėsi jis.



Jei įveiks airius, vėl žais Lietuvoje

REKLAMA

Paprašytas įvertinti Lietuvos ir Airijos rinktinių pajėgumą Remigijus Balžekas didelių žaidėjų lygio skirtumų neįžvelgė.

„Gerai pažįstame airių žaidėjus, esame ne kartą su jais kartu treniravęsi ar žaidę. Galiu pasakyti tik viena, kad airiai tikrai nėra stipresni už britus, kurių mes labiau prisibijojome nei dabartinių varžovų.

Mūsų komandos – labai apylygės. Viską lems, kam labiau seksis. Aukščiausią reitingą iš visų, jei niekas nepasikeis, per tą mačą turbūt vėl turės R. Berankis Taigi tikiu, kad svarstyklės pasvirs į mūsų pusę“, – optimistiškai prognozavo kapitonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis pasidžiaugė ir tuo, kad jei pavyks įveikti airių barjerą, lemiama dvikova dėl patekimo į I-ąjį divizioną tikriausiai bus žaidžiama Vilniuje.

„Jei viskas bus gerai, rugsėjį vėl susitiksime čia, Vilniuje. Tai būtų istorinė dvikova, nes ją laimėjus patektume į I-ąjį divizioną. Taigi intriga išlieka“, – viltingai kalbėjo R. Balžekas.

Priminsime, kad trečiojo etapo dvikova numatyta rugsėjo 17-19 dienomis.

Lietuvių pergalės prieš airius atveju joje mūsiškai susitiktų su Slovėnijos-Bulgarijos poros nugalėtojais. Beje, praėjusiais metais „Deviso taurės“ mače Slovėnijoje lietuviai pralaimėjo net 0:5, todėl šiemet nori revanšo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų