REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bulgarijos sveikatos apsaugos ministras Božidaras Nanevas yra kaltinamas šaliai nenaudingų kontraktų, kuriais nupirktos vakcinos ir vaistai nuo gripo, sudarymu, informuoja Sofijos prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA

Prokurorų duomenimis, ministras sudarė dvi sutartis su vaistų gamybos kompanija "Roche". Pernai gruodį sudarytomis sutartimis numatyta šaliai nupirkti 80 tūkst. vakcinų nuo gripo, o taip pat antivirusinių preparatų, kurių kiekis nenurodomas.

REKLAMA

Tyrėjai mano, kad vaistai ir vakcinos buvo nupirkta didesne nei įprastai kaina. Negana to, nupirkti vaistai ir vakcinos Bulgariją pasiekį tik šį sausį, kai gripo epidemija jau buvo nuslūgusi.

Prokuratūros duomenimis, šalies biudžetui dėl šių veiksmų padarytas daugiau nei 1,7 mln. JAV dolerių nuostolis. Taip pat kaltinimai dėl machinacijų pareikšti ir Bulgarijos finansų viceministrei Dmitrinai Nikolovai. Po įtarimų pareiškimo susikompromitavęs ministras buvo iki teismo išleistas į laisvę, kai susimokėjo 1,4 tūkst. JAV dolerių užstatą.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje praeitų metų pabaigoje Sveikatos apsaugos ministerija puolė pirkti vakcinas nuo taip vadinamojo kiaulių gripo. Tuomet už 1 mln. litų buvo nupirkta vakcinų iš Nyderlandų. Lietuvą šios vakcinos pasiekė tuomet, kai gripo banga jau buvo nuslūgusi.

Nors vėliau paskelbta, kad vakcina nemokamai skiepijami visi norintys, tačiau vakcinacija vyksta gana vangiai. Šia vakcina lietuviai bus skiepijami iki jos galiojimo pabaigos, tai yra iki rudenio.

VL žurnalistė Indrė Sesartė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų