REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iranas blokuoja didžiausią Europos žiniasklaidos palydovą, kuriuo transliuojama BBC bei „Amerikos balsas“.

REKLAMA
REKLAMA

Nors, praneša „Der Spiegel“, Jungtinės Tautos (JT) pasmerkė šį sabotažą, tačiau tarptautinė bendruomenė maža ką gali padaryti.

REKLAMA

Iranas blokuoja palydovo „Hot Bird 8“ signalus, tad BBC (kuri tame regione transliuojama farsi kalba) bei „Amerikos balsas“ kartais nematoma ne tik Irane, bet ir visame regione.

Neabejojama, kad Iranas šitaip stengiasi riboti režimą kritikuojančią informaciją.  

Pastebima, kad Iranas galingiausio Europos žiniasklaidos palydovo signalus pradeda blokuoti tam tikromis progomis, pavyzdžiui, vasarį blokavo Vakarų žiniasklaidos pranešimus apie šalyje minimą Irano revoliucijos jubiliejų.

REKLAMA
REKLAMA

Nors palydovas „Hot Bird 8“ virš žemės skrieja 36 tūkst. kilometrų aukštyje, Iranui blokuoti jo signalus gana paprasta: tereikia į jį nukreipti daug stipresnį, tačiau to pačio dažnio, kuriomis transliuojamos programos, signalą.

Kaip skelbia Tarptautinė telekomunikacijos sąjunga, 2009 metais užfiksuoti trys tokie palydovo blokavimo atvejai.

Šios organizacijos atstovai „Spiegel“ teigė, kad Iranas neparodo „geros valios“ sprendžiant šią problemą. Jie taip pat pažymi, kad Europos Sąjungai trūksta politinio ryžto, tad imtis atsakomųjų veiksmų ir nutraukti Irano transliacijas vargu, ar bus imtasi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų