REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai, grįžęs iš kūrybinės kelionės Venesueloje, o kovo 4 dieną dar spėjęs Paryžiaus publikai pristatyti kartu su Mariaus Liepos fondu Maskvoje sukurtą “Armidės paviljoną“, choreografas Jurijus Smoriginas netrukus žiūrovus pakvies į naują šokio spektaklį „Geiša“.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinį Geišos vaidmenį atliks nuostabioji Neli Beliakaitė – jos talentu žavėjosi ne tik Lietuvos, bet ir Amerikos žiūrovai, kur balerina daugelį metų šoko Sacramento baleto trupėje. Jos herojės nelaimingos meilės ir aistros istorijai akomponuos Artur Bajor, televizijos šokių projektų pažiba ir sportinių šokių atlikėjas.

REKLAMA

„Mėgstu eksperimentuoti, ieškoti ir atrasti, kai balerina visai organiškai gali šokti duete kartu su kitą šokio techniką įvaldžiusiu atlikėju“, teigia choreografas Jurijus Smoriginas, ir kad žiūrovas patikėtų juo, kviečia pasižiūrėti šokio spektaklį „Fedra“, kurio premjera įvyko 2009 metų gruodžio mėnesį Šokio teatre Vilniuje.

Šokio spektaklis „Geiša“ siužetas – nuostabi meilės istorija, kuri jaudino ne vieną pasaulio režisierių, kompozitorių ir choreografą. Amerikietis Pinkertonas tolimoje Japonijoje pajunta aistringą meilę su laisvalaikio moterimi Geiša, bet meilės jai neišsaugo. Spektaklyje skambės originali japonų ir europietiška Maurice‘o Ravelio muzika. Šis spektaklis – tai bus dviejų civilizacijų ir dviejų rasių pasimatymas.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeros metu choreografas visuomenei pristatys savo autobiografinę knygą „Jurijus Smoriginas. Tarp Šančių ir Paryžiaus“. „Esu labai laimingas, kad sulauksiu tokios akimirkos, nes šiais laikais apie menininkus retai kas ir berašo. Mano gyvenimas yra vertas ne tik knygos, bet ir viso serialo,“ sako Jurijus Smoriginas.

Tie, kurie dar nematė naujausio choreografinių projektų teatro „Vilniaus baletas“ spektaklio „Fedra“, galės jį pamatyti balandžio 16 dieną Šokio teatre Vilniuje.

Šiaulių dramos teatro scenoje spektaklis vyks balandžio 9 d., Plungės kultūros centro scenoje – balandžio 15 d., Ukmergės kultūros centre – balandžio 29 d.

Choreografinių projektų teatras „Vilniaus baletas“



Neli Beliakaitė ir Artur Bajor "Vilniaus baleto" spektaklyje "Fedra". Dmitrijaus Matvejevo nuotrauka is "Vilniaus baleto" archyvo


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų