REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Hario Poterio atrakcionų parkas kaitina gerbėjų širdis

Po ilgų laukimo mėnesių „Universal Studios“ paskelbė oficialią Hario Poterio teminio parko atidarymo datą.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad 200 mln. JAV dolerių investicijų pareikalavęs parkas Orlande (Floridos valstija) bus atidarytas jau birželio 18-ąją.

REKLAMA

Šiuo metu statybvietėje iš paskutiniųjų pluša tūkstančiai dailidžių, konstruodami snieguotas Hogsmeido kaimo viršukalnes ir garsiąją Hogsvarto pilį, kuri lankytojus kvies išbandyti „tamsųjį atrakcioną“, pavadinimu „Haris Poteris ir uždrausta kelionė“.

Į „Uždraustąją kelionę“, nuvesiančią į Hogsvarto burtų ir kerėjimo mokyklos požemius, visi norintieji galės leistis nuo pat pilies viršaus.

„Sieksime sukurti atrakciono gilumo iliuziją“, - pirmą kartą nuo 2007-ųjų į parko apžiūrą susirinkusiems žurnalistams sakė parko direktorius Alanas Džilmoras.

REKLAMA
REKLAMA

Direktoriaus teigimu, pasiekę „uždraustos kelionės“ galą, Hario Poterio skaitytojai išvys jiems gerai pažįstamą vienaakę raganą ir Troškimų veidrodį (rodantį ne veidą, o širdies troškimus – Balsas.lt).

Lauke tuo tarpu jų lauks Viktorijos epochos šiltnamiai, apraizgyti vešliais vijokliais ir vaistinėmis mandragorijomis. Įėję į šiltnamį, lankytojai išsyk pateks į paslaptingųjų koridorių, pripildytų tokių iškilių žmonių, kaip, pavyzdžiui, Hogsvarto architektas, skulptūromis, karalystę. Kaip, klausiate..

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tam mes turėjome sukurti naują technologiją“, - apie šiltnamį mįslingai kalbėjo A.Džilmoras.

Matyt, dėl jų naujumo „Universal Studios“ žurnalistams nepanoro atskleisti daugiau detalių apie šiltnamyje ir „Uždraustos kelionės“ metu naudojamas technologijas.

Planuojama, kad Hario Poterio parke šmėžuos Albo Dumbldoro (Hogsvarto mokyklos direktoriaus – Balsas.lt) personažas. O patekus į mokyklą lankytojus pasitiks ir pats Haris Poteris su neišskiriamais bičiuliais Roniu Vizliu ir Hermiona Įkyrėle.

Jie sakys: „Pamirškit pamoką – ji nuobodi. Pamirškit turą – jis nuobodus. Netrukus prasidės kvidičo (išgalvoto žaidimo, žaidžiamo ant magiškų šluotų) mačas!”.

REKLAMA

Tuomet Hermiona mes burtą, o lankytojai įsisups į magiško žaidimo verpetą, kuriame akis į akį susitiks su dementoriais (magiškos būtybės, nudvasinančios žmogų – Balsas.lt)...

„Parke jausitės taip, lyg ant Hario Poterio šluotos skrietumėte aplink pasaulį“, - pridėjo parko direktorius.

Savaime suprantama, turistų Hario Poterio parke lauks ir suvenyrų parduotuvė, kurioje užkietėję kultinio J.K.Rowling fantastinio romano gerbėjai galės įsigyti visų burtininkavimui skirtų reikmenų: apuokų urvų, katilų ar burtų lazdelių..

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų