REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus universiteto Studentų atstovybė nutraukė narystę Lietuvos studentų atstovybių sąjungoje.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus universiteto Studentų atstovybė (VU SA) kovo 27 d. vykusiame Lietuvos studentų atstovybių sąjungos (LSAS) visuotiniame narių susirinkime pranešė, jog nutraukia narystę nacionalinėje sąjungoje. Nuo šiol Vilniaus universiteto studentams, nacionaliniu ir europiniu lygmeniu, VU SA atstovaus savarankiškai, o ne per kurią nors nacionalinę sąjungą.

REKLAMA

Sprendimas nutraukti narystę buvo priimtas kovo  26 d. vykusiame VU SA Tarybos posėdyje. „Priežastys yra aiškios ir paprastos. Mums nepavyksta užmegzti konstruktyvaus dialogo – kuomet klausiama paprastai, atsakymo neišgirstame, kai nusiunčiame raštą – pradedama apeliuoti į mūsų moralę. Net ir raštai yra ne visi atsakyti. Manome, kad šioje situacijoje labiausiai nukenčia studentai, todėl norime visa tai nutraukti“, – teigė VU SA prezidentė Monika Sičiūnaitė.

REKLAMA
REKLAMA

VU SA nuolat kreipiasi į įvairias švietimo ir mokslo institucijas su pasiūlymais tobulinti veikiančią sistemą. Taip pat yra siekiama kuo daugiau bendrauti ir bendradarbiauti su kitomis studentų savivaldomis tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. VU SA manymu, tik vieningas studentų judėjimas gali būti stiprus, todėl yra pasiruošusi bendradarbiauti tiek su atskiromis, tiek su nacionalinėmis studentų organizacijomis.

„VU SA yra didžiausia studentų savivalda Lietuvoje, kurios gretose aktyviai veikia apie 1000 narių. Manau, kad 20 metų įdirbis ir nuolatinis kompetencijos ugdymas leis mums patiems efektyviai ir tiesiogiai atstovauti Vilniaus universiteto studentams tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų. Štai, prieš savaitę kreipėmės į atsakingas ministerijas dėl socialinių stipendijų tvarkos koregavimo ir jau gavome Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atsakymą, kuriame mūsų siūlymams yra pritariama“, – džiaugėsi VU SA prezidentė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų