REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policijos pareigūnai sulaikė 17-metį Kretingos gyventoją, įtariamą dar sausio mėnesį sudaužiusį greičio matuoklio stikliukus kelio Šiauliai-Palanga 143 kilometre.

REKLAMA
REKLAMA

Jaunuoliui pareikšti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Už tai įstatymo numatoma maksimali bausmė - iki 2 metų nelaisvės.

REKLAMA

Į greičio matuoklius visoje Lietuvoje įdiegusią ir prižiūrinčią bendrovę "Fima" jau kreipėsi jaunuolio mama, siūlydama atlyginti nuostolius - 986 litus, visą sumą sumokant dalimis.

Pasak "Fimos" Sprendimų departamento direktorius Roko Šlekio, šiuo atveju jaunuolis nepagalvojo apie savo veiksmų pasekmes.

"Dažniausiai pasitaiko bandymų atidaryti greičio matuoklį arba jį pavogti. Deja, žmonės tik prisidaro sau bėdos - matuoklyje nieko vertingo nėra, jame esanti įranga gali būti pritaikoma tik greičio matavimui. Be to, įrengta signalizacija iš karto siunčia signalą policijos pareigūnams", - sakė R. Šlekys.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie asmenys, sugadinę matuoklį, tikisi išvengti baudos už greičio viršijimą. Toks atvejis neseniai nutiko Šilutės rajone. Daugiau nei 90 km per valandą viršijęs greitį Usėnų kaimo gyventojas N. A. suniokojo matuoklį, manydamas, jog duomenys yra saugomi įrenginyje. Dabar jam gresia ne tik bauda už greičio viršijimą, nuostolių už sugadintą įrangą atlyginimas, bet ir laisvės atėmimas iki 2 metų.

Duomenys greičio matuoklyje nėra saugomi. Užfiksuotos greitį viršijusių transporto priemonių nuotraukos automatiškai keliauja į duomenų centrą, kur pažeidimus analizuoja policijos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų