REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė Henriko Daktaro gynėjo skundą dėl Vilniaus apygardos teismo 2010 m. kovo 4 d. nutarties, kuria jam suėmimo terminas pratęstas trims mėnesiams. Teismo nuomone, skundžiama Vilniaus apygardos teismo nutartis yra teisėta ir pagrįsta. Pirmosios instancijos teismas pratęsė H. Daktarui suėmimo terminą, nustatęs, kad įtariamasis bėgs (slėpsis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo, trukdys procesui ir darys naujus nusikaltimus.

REKLAMA
REKLAMA

Apeliacinis teismas mano, kad ikiteisminio tyrimo medžiagoje yra pakankamai duomenų, leidžiančių pagrįstai manyti, kad H. Daktaras padarė nusikalstamas veikas, kuriomis yra įtariamas. Šie duomenys yra išsamiai nurodyti skundžiamojoje nutartyje. Apeliacinės instancijos teismas, nagrinėdamas suėmimo pratęsimo pagrįstumą, nesprendžia apie asmeniui pareikštų įtarimų apimtį, jų teisėtumą, nes tai yra ikiteisminio tyrimo pareigūnų ir pirmosios instancijos teismo prerogatyva.

REKLAMA

Teisėjo nuomone, duomenys apie paskutinius mėnesius atliktus bei atliekamus ikiteisminio tyrimo veiksmus rodo, kad tyrimas byloje vyksta pakankamai intensyviai ir nėra vilkinamas. Iš teismui pateiktos medžiagos aišku, kad tiriama byla yra sudėtinga ir didelės apimties, o ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl kelių dešimčių nusikalstamų veikų, kurios buvo įvykdytos 1993-2001 metais.  Byloje yra daug įtariamųjų, nukentėjusiųjų, liudytojų, su kuriais atliekami nemažai laiko trunkantys procesiniai veiksmai, byloje yra vykdoma kitų nusikalstamo susivienijimo narių paieška.

REKLAMA
REKLAMA

Iš bylos medžiagos matyti, kad H. Daktaras buvo pasislėpęs nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, buvo ieškomas ir sulaikytas Bulgarijoje, kur gyveno apsimetęs kitu asmeniu. Šios aplinkybės, nusikaltimų sunkumas bei gresiančios griežtos bausmės tikimybė leidžia pagrįstai manyti, kad įtariamasis, būdamas nesuimtas, bėgs (slėpsis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo.

H. Daktaro gynėjas savo skunde Lietuvos apeliaciniam teismui prašė panaikinti jam skirtą griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.  

Primename, kad H. Daktaras yra įtariamas 1993-2001 m. organizavęs ginkluotą susivienijimą sunkiems nusikaltimams daryti.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų