REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsusis Antikos gydytojas Hipokratas rašė apie įvairius oro pasikeitimų sukeliamus negalavimus. Visi mes daugiau ar mažiau reaguojame į orus ar sezonų permainas.

REKLAMA
REKLAMA

Į langą barbenantis lietus ar netikėtai spustelėjęs šaltukas gali turėti įtakos tiek fizinei tiek psichologinei savijautai ir sveikatai.

REKLAMA

Pastebėta, jog rimtos psichinės ligos žmones dažniausiai užklumpa po įvairių gamtos negandų. Vėjuotos dienos skatina susijaudinimą, jautrumą, nerimą, depresiją.

Įvairių sezoninių susirgimų (depresija, manija) priklausomumą nuo metų laiko ir oro sąlygų nulemia hormonas melatoninas, kuris gaminamas smegenyse miego metu. Ypač daug jo mūsų organizmas pasigamina tamsiuoju paros metu ir žiemą. Tuomet mes jaučiamės mieguisti, nenorime bendrauti su kitais žmonėmis, būname apatiški. Natūrali ar dirbtinė saulės šviesa slopina melatonino gamybą, tokiu būdu pagerėja mūsų psichinė savijauta.

Oras turi įtakos ir mūsų elgesiui. Pastebėta, jog ypač šaltas oras provokuoja agresyvumą, norą rizikuoti.

Esant aukštai temperatūrai ir didelei drėgmei, daugelis žmonių jaučiasi blogai, apima tingumas, neveiklumas, sulėtėja mąstymas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų