REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo 1982 m. gyvuoja Ringailių folkloro ansamblis. Moterys ir vyrai palikę nebaigus darbus ir rūpesčius renkasi į repeticijas, kurios vyksta Žoštautų, Varkalių ir Nemaitonių kaimuose.

REKLAMA
REKLAMA

Pradžių pardžia buvo prieš 27 - erius metus. Į pirmąsias repeticijas susirinko šešios moterys. Ansamblio siela ir vedančiąja tapo Janina Sodaitienė, kuri dainą pamilo nuo pat vaikystės. Palaipsniui ansamblį papildė nauji kolektyvo nariai iš įvairių seniūnijos kaimų. Repertuaro pagrindą sudaro Mičiūnų, Varkalių ir Nemaitonių krašto dainos, kurias dainininkai yra išmokę iš savo tėvų ir senelių. Dainų ir šokių pateikėjai : Janina Sodaitienė mokanti netoli šimto dainų, buvęs ansamblietis Andrius Saikauskas, iš Varkalių kaimo, Marytė Venskienė iš Mičiūnų kaimo, Jonas Levasevičius ir Janina Kaluževičienė iš Nemaitonių kaimo, muzikantas Aleksas Noreika — Ringailų kaimas.

REKLAMA

Konsertuota Vilniuje ir Kaune, Maišiagaloje ir Varėnoje, Prienuose ir Lazdijuose, dalyvauta festivaliuose „Skamba skamba kankliai“, tarptautiniame folkloro festivalyje „Baltica“, pasaulio lietuvių dainų šventės Folkloro dienos renginiuose. Įrašai skamba per Lietuvos radiją. 2007 m. išleista kompaktinė plokštelė „Siūbavo liepelė“. Ansambliečiai pasipuošė naujais tautiniais kostiumais. 2009 m. ruošiamasi dalyvauti Tūkstantmečio Dainų šventėje Vilniuje.

Kolektyvas

Visada su daina

Ansamblio siela Janina Sodaitienė (antra iš kairės)

Ansamblio vyrai

Straipsnis paimtas iš wiki principu kuriamos gyvos krašto enciklopedijos www.grazitumano.lt. Visą straipsnį galite rasti čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų