REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau atleistas „Lietuvos pašto“ direktorius pasodintas 14 dienų

Papildyta

Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas iš dalies patenkino Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimo ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro prašymą ir leido 14 dienų suimti nusikalstamos veikos, padarymu įtariamą Lietuvos pašto generalinį direktorių Andrių Urboną. Jam pareikšti įtarimai nėra susiję su A. Urbono darbu "Lietuvos pašte".

Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas iš dalies patenkino Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimo ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro prašymą ir leido 14 dienų suimti nusikalstamos veikos, padarymu įtariamą Lietuvos pašto generalinį direktorių Andrių Urboną. Jam pareikšti įtarimai nėra susiję su A. Urbono darbu "Lietuvos pašte".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Su žiniasklaida bendrauti nepanoro

Kaltinamajam inkriminuojamos nusikalstamos veikos dėl didelės vertės turto prievartavimo organizavimo, pasikėsinimo sukčiauti įgyjant didelės vertės svetimą turtą.

REKLAMA

Teismas konstatavo, kad įtariamajam taikytinas suėmimas, nes bylos tyrimas tik pradėtas. Kol nesurasti ir neįtvirtinti pagrindiniai duomenys, įtariamasis gali paveikti neapklaustus liudytojus, kitus asmenis, sunaikinti ar paslėpti daiktinius įrodymus.

Teismo nutartis įtariamojo ir jo gynėjo per 20 dienų gali būti skundžiama Vilniaus apygardos teismui.

Šiandien ryte A.Urbonas buvo pristatytas Vilniaus miesto antrojo apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjui, tačiau iš posėdžių salės vedamas atsisakė bendrauti su žurnalistais. Įtariamasis tik pasakė, kad nepripažįsta jam mestų kaltinimų.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį renkasi „Lietuvos pašto“ valdyba, kuri turėtų A. Urboną nuo einamų pareigų nušalinti.

Kvies ministrą pasiaiškinti

Teismui leidus suimti nusikaltimais įtariamą „Lietuvos pašto“ vadovą A. Urboną, partijos Tvarka ir teisingumas frakcija Seime į posėdį kviečia Susisiekimo ministrą E. Masiulį. Frakcijos seniūno Valentino Mazuronio teigimu, tarp ministrui ketinamų pateikti klausimų bus ir toks: ar galimų nusikaltimų šleifas negali vilktis ir paskui visus Liberalų sąjūdžio vadovo į valstybės tarnybą proteguotus valstybinių institucijų vadovus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„E. Masiulio noras, siekis ir pastangos bet kokia kaina ministerijos kuruojamuose srityse esančių įmonių vadovus pakeisti savo aplinkos žmonėmis kelia labai rimtų įtarimų, kad ministras galbūt ne tik nesugeba derinti viešų ir privačių interesų valstybės tarnyboje, bet, siekdamas asmeninių ir politinių tikslų, nekreipia jokio dėmesio į proteguojamų asmenų dalykines bei moralines savybes“, - kalbėjo V. Mazuronis.

Sukčiavo dirbdamas banke?

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad sulaikymas yra A.Urbono galimai padarytų veiksmų 2006-2007 metais pasekmė.

REKLAMA

„Turiu labai mažai informacijos. Žinau tik tiek, kad sulaikymas yra siejamas su A. Urbono veikla dar iki jam tampant „Lietuvos pašto“ direktoriumi. Tiksliau, su 2006–2007 metais vykdyta veikla“, – sakė premjeras Andrius Kubilius.

Prieš tapdamas „Lietuvos pašto“ vadovu kurį laiką A. Urbonas dirbo bendrovėje „Vakarų skirstomieji tinklai“, o prieš tai banke „Swedbank“. Jame išdirbo apie 10 metų, paskutiniais metais ėjo tuometinio UAB "Hanza lizingas" faktoringo direktoriaus pareigas.

34 metų A.Urbonas „Lietuvos pašto“ direktoriumi tapo praėjusių metų spalį. Šiame poste jis pakeitė pasitraukusį Ernestą Vaidelį.

REKLAMA

Ministras apgailestauja

Kinijoje šiuo metu viešintis susisiekimo ministras Eligijus Masiulis antradienį popiet dar nežinojo, kokie įtarimai gali būti pareikšti „Lietuvos pašto“ vadovui. Liberalų sąjūdžio lyderis, kurio iniciatyva A. Urbonas ir tapo „Lietuvos pašto“ vadovu, situaciją vadina „nemalonia“.

„Mane informavo, kad jis yra sulaikytas. Dėl ko, nežinau. Su viceministru R. Vaštaku kalbėjau apie įtarimų pareiškimą. Pareikalavau, kad rytoj skubiai susirinktų „Lietuvos pašto“ valdyba ir, kai tik bus pateikti įtarimai, nušalintų iš pareigų“, - „Balsui.lt“ sakė susisiekimo ministerijos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

E. Masiulis tikino, jog įtarimai A. Urbonui – jam didelė staigmena.

„Aišku, kad labai nemaloni situacija. Kai pašto valdyba paskyrinėjo A. Urboną į šią įmonę,  informacijos apie kokį nors vykdomą tyrimą nebuvome gavę iš jokių tarnybų. Neturėjome apie jo neteisėtą veiklą jokios informacijos“, - kalbėjo Kinijoje su oficialiu vizitu besilankantis E. Masiulis.

Žiniasklaida yra skelbusi, jog A. Urbonas „Lietuvos paštui“ pradėjo vadovauti ne be susisiekimo ministro E. Masiulio globos.

„Lietuvos Aukščiausiasis Teismas 2016 m. gruodžio 20 d. sprendimu atmetė Vilniaus apygardos prokuratūros kasacinį skundą dėl 2016 m. gegužės 18 d. Lietuvos apeliacinio teismo išteisinamojo nuosprendžio, kuriuo A. Urbonas ir R. Macas buvo išteisinti neįrodžius, kad jie dalyvavo padarant jiems inkriminuotas nusikalstamas veikas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų