REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidento Valdo Adamkaus ir premjero Gedimino Kirkilo laikais didelę įtaką turėjęs ir „pilkuoju kardinolu“ arba „strateginiu patarėju“  vadintas Albinas Januška turi įpėdinį. Juo Andriaus Kubiliaus Vyriausybėje galimai tampa buvęs žurnalistas Virginijus Valentinavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš kelis mėnesius premjerui patarinėti ėmęs ekspertas sugriežtino žiniasklaidos priėjimą prie Vyriausybės vadovo, įvedęs tvarką, pagal kurią A. Kubilius kalba nustatytose vietose, nustatytu metu.

REKLAMA

Naujasis strateginis patarėjas ne tik perėmė visuomenės informavimo reikalus ir komentuoja ministro pirmininko užsienio vizitus, vidaus politikos aktualijas. Jis vis energingiau dalyvauja komisijose, sprendžiančiose institucijų vadovų likimą. Nesvarbu, ar būtų ruošiamasi kirsti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovo Romualdo Boreikos galvą, ar išsiaiškinti maisto bei veterinarijos reikalų peripetijas.

Kaip skelbia žiniasklaida, premjero sudarytoje darbo grupėje, tiriančioje, gerai ar blogai dirbo R. Boreika, yra V. Valentinavičius, tačiau neatsirado vietos Vidaus reikalų ministerijos, kuriai pavaldi FNTT, pareigūnų.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek anksčiau, A. Kubilius, reaguodamas į Žemės ūkio ministerijos vadovų kreipimąsi, sudarė komisiją Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus Kazimiero Lukausko galimam tarnybiniam nusižengimui ištirti išduodant dokumentus įmonėms, siekusioms pasinaudoti Europos Sąjungos finansine parama. Komisijos pirmininku taip pat paskirtas V. Valentinavičius.

FNTT agentai ir prokurorai kovo pradžioje sužlugdė bandymą pasipelnyti iš ES paramos. Kelių šeimų nariai iš viso 14 asmenų buvo nusitaikę sukčiaudami pasiglemžti 22,5 mln. litų iš ES ir Lietuvos biudžeto, dalyvaudami Lietuvos žuvininkystės sektoriaus 2007-2013 m. veiksmų programoje. Pati Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba teigia teisės aktų reikalavimų nepažeidusi, bet tiesą sužinoti ir paskelbti pavesta V. Valentinavičiui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

...................

Virginijus Valentinavičius (g. 1955 m.) žurnalistas, filosofijos mokslų  daktaras. Nuo 1995 m. pradėjo dirbti Laisvosios Europos radijo lietuvių tarnyboje. Nuo 2004 m. pradėjo dirbti „Eltos“ naujienų agentūroje, ilgainiui tapo „Eltos“ vyr. redaktoriumi.    Nuo 2006 m. balandžio interneto portalą „Alfa.lt“ valdančios bendrovės „Alfa media“ direktorius ir vyriausiasis redaktorius, šiame poste mįslingai greitai pakeitęs vos pradėjusį dirbti Vladimirą Laučių ir nuo to laiko derinęs kūrybinę bei administracinę vadybą.

Patarėjas yra aktyvus visuomenininkas paskutinis Atviros Lietuvos fondo valdybos pirmininkas iki jo uždarymo 2006 m., „Transparency International“ Lietuvos skyriaus valdybos narys, „Litvakų fondo valdybos“ narys. Prezidentės Dalios Grybauskaitės rinkimų kampanijos metu buvo vienas iš nuosekliausių jos rėmėjų. Jam vadovaujant interneto portalui „Alfa.lt“, pastarasis taip pat pasižymėjo atvira proprezidentine laikysena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų