REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijos miestų gyventojus nuo juos pasiekiančios aplinkinių sąvartynų smarvės gins specialios kvepalų patrankos, purškiančios į orą malonius kvapus.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji kovą su sąvartynų dvoku pasitelkus kvapų artileriją pradės Pekino miesto valdžia – gegužės mėnesį Kinijos sostinės kaimynystėje esančiuose sąvartynuose pradės veikti pirmosios kvapų patrankos. Iš viso aplink Pekiną bus „dislokuota“ 100 tokių patrankų, praneša dienraštis „Guardian“.

REKLAMA

Šie Kinijoje suprojektuoti ir pagaminti didelio našumo įrenginiai, naudojantys Vokietijoje ir Italijoje sukurtas technologijas, dideliu spaudimu į orą purškia kvapiąsias medžiagas. Šie kvapų pabūklai gali per minutę ore paskleisti dešimtis litrų kvepalų iki 450 metrų atstumu.



Kvapų patranka - tik laikinas, tačiau būtinas sprendimas kovojant su sąvartynu dvoku.

Tokia kvapų artilerija laikoma nors ir laikinu, bet būtinu problemos sprendimu – Pekino valdžia negali nereaguoti į didelį miesto gyventojų nepasitenkinimą dėl slogios aplinkinių sąvartynų smarvės. Kartu su kvapų patrankomis bus plačiai naudojama plastikinė danga šiukšlių kalnams apgaubti, kad jie skleistų mažesnį dvoką.

Pekino, kuriame gyvena apie 17 milijonų žmonių, kova su šiukšlių smarve ir itin sparčiu sąvartynų didėjimu tampa žūtbūtine. Šiame mieste perdirbama vos 4 proc. visų šiukšlių – itin mažai, lyginant su Niujorku (36 proc.) ar Londonu (25 proc.). Pasak „Guardian“, vienas Pekino komunalinių atliekų specialistas patvirtino, kad per artimiausius 4 metus visi sąvartynai, į kuriuos šiuo metu suvežamos visos Pekino atliekos, bus perpildyti ir turės būti uždaryti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų