REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų balandžio 1 dieną 19.10 val. vyksiančioje „Auksinių svogūnų“ įteikimo ceremonijoje renginio organizatoriai žada iki šiol neregėtą Lietuvoje įvykį. Jubiliejinius, dešimtuosius „Svogūnus“ nutarta pažymėti pirmuoju pasaulio istorijoje telefoniniu referendumu tiesioginiame eteryje.

REKLAMA
REKLAMA

Visos televizijos transliacijos metu TV3 žiūrovai galės trumpuoju numeriu skambinti arba siųsti žinutes ir pareikšti savo nuomonę dėl Arūno Valinsko. Jeigu bus sulaukta 300 000 skambučių, Arūnas Valinskas grįš iš politikos į pramogų verslą.

REKLAMA

„Ši mintis šovė į galvą paskaičius griežtą Dalios Grybauskaitės nuomonę dėl tiesioginių mero rinkimų, – aiškino be dviejų mėnesių politologijos magistras Marijus Mikutavičius, kuris laimingo sutapimo dėka yra dar ir ,Auksinių svogūnų‘ ceremonijos vedėjas. – „O kodėl nebūtų galima įsivesti ir tiesioginio Seimo narių atšaukimo telefonu instituto? Geresnio laiko bandomajam referendumui už ,Auksinius svogūnus‘ tiesiog neįmanoma būtų rasti.“

REKLAMA
REKLAMA

Arūnas Valinskas davė savo sutikimą tapti demokratijos eksperimento dalyviu, tik iškėlė vienintelę sąlygą – visi balsavimo metu surinkti pinigai turi būti paaukoti labdaringam tikslui. Konkretus labdaros gavėjas bus paskelbtas tiesioginės „Auksinių svogūnų 2010“ transliacijos pabaigoje, susumavus referendumo rezultatus.

„Vieno lito kainą skambučiui operatoriai buvo priversti įvesti todėl, kad maždaug tiek vertinamas rinkėjo balsas įprastiniuose Lietuvos rinkimuose, – paaiškino Marijus Mikutavičius. – „Na, kartais mokama natūra – alaus bambaliu ar cigarečių pakeliu, bet mums tai pasirodė pernelyg buitiška.“

Iki šiol neregėto pasaulio televizijos istorijoje įvykio pradžia „Auksiniuose svogūnuose“ – jau šį ketvirtadienį 19.10 val. tiesiogiai, tik per TV3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų