REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mirties bausmė pasaulyje taikoma vis rečiau

Savo naujoje ataskaitoje žmogaus teises ginanti organizacija „Amnesty International“ skelbia, kad mirties bausmė pasaulyje yra taikoma vis rečiau išskyrus tik kelias spaudimui atsisakyti egzekucijų vis dar nepasiduodančias valstybes.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbant apie buvusias sovietines respublikas, tai verta pažymėti, kad Rusija ir Ukraina per paskutinįjį dešimtmetį neįvykdė nė vienos mirties bausmės. Tuo tarpu Baltarusija, Kazachstanas, Uzbekija ir Tadžikistanas per paskutiniuosius 10 metų kartu mirties bausmę įvykdė 130 asmenų.

REKLAMA

Nuo 2006 metų Baltarusija yra vienintelė Europos valstybė, vis dar vykdanti mirties bausmes. Prieš porą savaičių šioje šalyje egzekucija buvo įvykdyta dviems nuteistiesiems.

„Amnesty International“ taip pat ragina Kiniją atskleisti tikrą statistiką apie mirties bausmės taikymą. Organizacija įtaria, kad ši šalis įvykdo daugiau mirties bausmių nei kad skelbiama oficialiai pateikiamose suvestinėse.

Organizacija taip pat pastebėjo, kad mirties bausmės taikymo atvejų pastaruoju metu išaugo ir Irake, kur praėjusiais metais egzekucija buvo įvykdyta 120 žmonių.

Iranas praėjusiais metais mirties bausmę įvykdė 388 asmenims. Iš jų mažiausiai 112 buvo nužudyti po praėjusią vasarą vykusių ginčytinų prezidento rinkimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų