REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdietis Tomas, nespėjęs per dvi savaites nusipirkti kompensuojamųjų vaistų, sugrįžęs pas šeimos gydytoją pratęsti recepto galiojimo, išgirdo, jog turi sumokėti baudą.

REKLAMA
REKLAMA

"Vaistus nuo kvėpavimo takų ligos laiku nepasiėmiau dėl subjektyvių priežasčių - niekada neatkreipdavau dėmesio, kad yra konkreti data, iki kurios reikia vaistą pasiimti", - savo aplaidumą paaiškino Tomas.

REKLAMA

Sugrįžus pas šeimos gydytoją, dirbantį "Nefridos" ambulatorinėje klinikoje, kad šis nebegaliojančius receptus išrašytų iš naujo, Tomas sužinojo, kad turi sumokėti baudą - 5 litus.

"Tai juokinga suma, bet nemokėjau iš principo. Įdomu, ar tokie mokesčiai - visos Klaipėdos, ar tik šios įstaigos fenomenas?" - rūpinosi mūsų skaitytojas.

"Nefridos" ambulatorinės klinikos vyriausiasis gydytojas Virginijus Kontrimas "Vakarų ekspresui" šio atvejo pakomentuoti sakė negalįs.

REKLAMA
REKLAMA

"Jei žmogus nori ateiti persirašyti receptus be eilės, neužsiregistravęs, neplanine tvarka, jis turėtų mokėti kaip už konsultaciją, o kaip buvo konkrečiu atveju, negaliu pasakyti, nes nežinau", - teigė jis ir patikino, jog įsakymo, leidžiančio jo vadovaujamoje įstaigoje rinkliavas už receptų perrašymą, nėra parašęs.

Klaipėdos teritorinės ligonių kasos direktorius Alfridas Bumblys patikino, jog jokio sveikatos apsaugos ministro įsakymo, leidžiančio tokias priemokas, nėra. Todėl prašydami susimokėti už pakartotinį receptų išrašymą gydytojai elgiasi neteisėtai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komentaras

Rita SENIŪNAITĖ, Senamiesčio pirminės sveikatos priežiūros centro šeimos gydytoja:

10 dienų yra pakankamas laiko tarpas, per kurį pacientas turi nusipirkti vaistus. Juk jei jis serga tokia lėtine liga, tai gydydamasis negali daryti pertraukos, antraip pažeidžia režimą.

Perrašyti receptus gydytojui - papildomas apkrovimas. Jei dar tam pacientui esi išrašęs kelis receptus, visus juos iš naujo turi perrašyti. Tai užtrunka tą patį laiką kaip išrašyti pirminį receptą.

Receptas yra dokumentas, jų perrašymą kai kurios įstaigos simboliškai apmokestina, o tai pacientus drausmina.

Manau, tam tikri saugikliai, simboliniai mokesčiai gali būti kaip apsidraudimas, kad "ligos žaidime" dalyvauja ir daktaras, ir pacientas. Tiek gydytojas, tiek pacientas turi norėti gero gydymo rezultato, todėl pastarieji turi laiku pasiimti jiems reikalingus vaistus.



Genovaitė PRIVEDIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų