REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balsas.lt skaitytojas pranešė, kad 23-ejų metų „Formulės-1“ naujokas iš Japonijos Kamui Kobayashi dėl savo tragiško vairavimo pirmuose dviejuose etapuose tapo tikru pajuokų objektu ir net buvo pramintas kamikadze.

REKLAMA
REKLAMA

Tokios pravardės „Sauber“ pilotas nusipelnė po šį savaitgalį Australijoje vykusių lenktynių, kurių jau pirmojo rato tiesiojoje su bolidu iš pradžių rėžėsi į apsauginę sieną, o atšokęs nuo jos trenkėsi į kitus du nieko dėtus dalyvius – Sebastianą Buemį („Toro Rosso“) ir Nico Heulkenbergą („Williams“) – ir taip užbaigė jų lenktynes bei trasoje privertė pasirodyti saugos automobilį.

REKLAMA

Įdomu, kad po itin greitai jam pasibaigusių lenktynių K. Kobayashi nekaltino savo vairavimo įgūdžių, o tik sakė, kad net pats nesuprato, kas atsitiko.

„Man atrodo, kad aš kliudžiau kažką, o paskui praradau bolido kontrolę. Viskas įvyko labai greitai, todėl aš neatsimenu detalių, tik žinau, kad atsitrenkiau į Buemį ir Hulkenbergą“, – kalbėjo japonas.

Tuo tarpu dėl neatsakingo varžovo vairavimo iš lenktynių eliminuoti S. Buemi ir N. Hulkenbergas neslėpė savo pykčio.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš įvažiavau į posūkį ir staiga pajutau stiprų smūgį į bolidą. Labai liūdna, kad mano lenktynės tuo ir baigėsi. Norėjau Australijoje pasirodyti kaip įmanoma geriau“, – atskleidė N. Hulkenbergas.

„Sauber“ ekipos vadovas Peteris Sauberis irgi neliko labai sužavėtas savo auklėtinio pasirodymu.

„Kamui lenktynės nesitęsė net vieno rato, jis trenkėsi į kitus du varžovus ir išlėkė iš trasos“, – trumpai saviškio pasirodymą apibendrino P. Sauberis. 

Beje, tai jau antrasis iš eilės etapas, kuris K. Kobayashiui baigėsi labai greitai – prieš tai Bahreine vykusiose lenktynėse japonas trasoje išsilaikė tik 11 ratų.

Kaip jam seksis toliau? Tai pamatysime jau netrukus – šį sekmadienį Malaizijos GP.

Siūlome pasižiūrėti kamikadzišką K. Kobayashi vairavimą Australijoje:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų