REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalcentristai skėlė antausį A.Kubiliui

Mažesnieji valdančiosios koalicijos partneriai premjerui Andriui Kubiliui išrėžė: "Koalicija pralaimėjo". Liberalų ir centro sąjungos vicepirmininkas Algis Čaplikas valdančiosios koalicijos vedliui taip pat priminė, jog "reikia jausti realybę". Tuo metu A. Kubilius jau prabilo apie tai, kad susiklosčius dabartinei situacijai kalbėti apie daugumą nei pozicijai, nei opozicijai nėra prasmės, bet teigia, kad svarbiausiems sprendimams priimti tas nesukliudys.

REKLAMA
REKLAMA

Tegali pasigirti kokybe

Tam pritaria ir Seimo Pirmininkė Irena Degutienė. "Nėra nei daugumos, nei mažumos Vyriausybės. Šiek tiek didesnė kiekybė ir kokybė yra Permainų koalicijoje", - sakė I. Degutienė po valdančiųjų susitikimo Seimo Pirmininkės kabinete.

REKLAMA

Tuo tarpu dėl neišrinkto Seimo vicepirmininko įsižeidę liberalcentristai, pasak šios partijos vicepirmininko Algio Čapliko, pažymi, kad koalicija su "išdavystės kvapeliu" ilgai gyvuoti negali.

"Per praėjusio ketvirtadienio balsavimą negalime sakyti, kad nieko neįvyko. Reikia realybę jausti. Koalicijos veiksmai turi būti adekvatūs turimam balsų skaičiui. (...) Šiuo atveju pralaimėjo ne mūsų kandidatas, pralaimėjo koalicija. Turime didelių priekaištų koalicijos nariams, kurie nebalsavo už koalicijos narį (Joną Liesį, - ELTA)", - sakė A. Čaplikas.

REKLAMA
REKLAMA

A. Čaplikas pasisiūlė "vertėjauti"

Liberalų ir centro sąjungos vicepirmininko manymu, koalicijoje reikia daugiau drausmės. "Jei kai kurie koalicijos nariai nesupranta, ką jie daro, arba nemoka balsuoti, tai frakcijų vadovai turi pamokyti. (...) Jei frakcijos nesusikalba, mes galime pabūti vertėjais", - dėstė A. Čaplikas.

Savo ruožtu Seimo vadovė vicepirmininko rinkimo klausimą pavadino antraeiliu. "Permainų koalicijos sutartyje šis postas priklauso liberalcentristams. Kada jie pasiūlys kandidatą, tada ir spręsime", - I. Degutienė padėties nesureikšmino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Esą šiuo metu už tai yra svarbiau apsispręsti dėl politinių partijų finansavimo, vardų ir pavardžių rašymo bei tiesioginių mero rinkimų. Paskutinįjį klausimą, kaip išskirtinai svarbų, įvardino ir liberalcentristų vicepirmininkas.

I. Degutienės teigimu, dėl Konstitucijos pataisos, įteisinančios tiesioginius merų rinkimus, Seime ketinama balsuoti balandžio 13 dieną. Valdantieji šiuo klausimu turi diskusijas baigti iki balandžio 10 dienos.

Vardų ir pavardžių rašymo klausimą ketinama įtraukti į balandžio 8 dienos Seimo darbotvarkę.

REKLAMA

"Politinių partijų finansavimo klausimas jau darbotvarkėje buvo pasirodęs. Sutarėme, kad artimiausios savaitės bėgyje koalicija susitaria dėl esminių kelių dalykų - juridinių asmenų finansavimo, finansavimo iš biudžeto, kokia institucija kontroliuotų", - teigė A. Kubilius.

Konstatuoja koalicijos mirtį

„Oro įpūtimai „nabašninkui“ neduoda rezultatų. Mėginimai pritraukti ar nupirkti po vieną naują koalicijos rėmėją – žlunga. Esminiais klausimais valdančioji dauguma, jei tokia dar yra, kaip skelbiasi, nepajėgi priimti sprendimų. Juk jie šiandien sutelkė viską, ką tik galėjo“, – praėjusią savaitę, po nepavykusio slapto balsavimo dėl J. Liesio, kalbėjo Tvarkos ir teisingumo frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis.

REKLAMA

Balsas.lt primena, kad valdantieji aritmetinės daugumos Seime jau nebeturi. valdantieji nebeturi aritmetinės daugumos Seime.

Valdančiajai koalicijai dabar priklauso konservatoriai-krikdemai (45), Liberalų ir centro sąjunga (7), Tautos prisikėlimo partija (7) bei Liberalų sąjūdis (11). Formaliai parlamente koalicija turi 70 balsų 141 narių parlamente.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų