REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kazlų Rūdos policininkai, sekmadienio popietę gavę pranešimą apie įvykdytą dvigubą žmogžudystę, po keleto valandų jau apklausinėjo samanomis ir spygliais aplipusį įtariamąjį.  

REKLAMA
REKLAMA

Kazlų Rūdos miesto (Marijampolės apskr.) gyventojos Galina Radzevičienė (66 m.) ir jos neįgali duktė Viktorija Radzevičiūtė (32 m.) gyveno daugiabučiame name, nuolat lankomos atskirai gyvenančios dukters ir sesers Elvyros. Ši padėdavo saviškėms buityje, aprūpindavo maisto produktais ir kitais reikalingais daiktais.

REKLAMA

Pas pensininkę Galiną neretai užsukdavo ir bičiulių – čia mėgta pasikalbėti, palošti kortomis. Vienas iš tokių buvo ir Kazlų Rūdos policijos neigiamai charakterizuojamas miesto gyventojas Vidmantas Gustainis (47 m.). Kelis kartus už vagystes teistas vyras, anksčiau gyvenęs su motina (savo šeimos nesukūręs), buvo savo gimdytoją apvogęs, todėl jos namuose nebepageidaujamas.

Pastaruoju metu bedarbis V. Gustainis šlaistydavosi Kazlų Rūdos gatvėmis, ieškodavo prieglobsčio ir sugėrovų. Galinos bute jis irgi buvo dažnas lankytojas, mėgdavo išgerti su šeimininke.    

REKLAMA
REKLAMA

Anot Kazlų Rūdos policijos pareigūnų, pas Galiną girtauta ir dieną, kuri baigėsi tragedija – Galinos ir jos neįgalios dukters Viktorijos nužudymu. Dėl ko kilęs konfliktas, kol kas dar aiškinamasi.

Abi nebegyvos moterys rastos savo lovose, su drabužiais, abiem peiliu perpjauti kaklai, jos nukraujavusios. Tokį kraupų vaizdą motinos bute išvydo popietę saviškių aplankyti atvykusi Elvyra. Moteris tąkart ėjo kiek nerimaudama, nes motina telefonu jai neatsiliepė jau išvakarėse.

Bute rastas ir kruvino nusikaltimo įrankis – peilis.

Užrakintas Galinos buto duris prieš parą buvo radusi ir viena jos gera bičiulė, kaip visada, ketinusi pabendrauti, pažaisti kortomis. Po tragedijos ji teigė pas Galiną lankiusis ir prieš dar vieną parą, tačiau tuokart ilgiau nepasilikusi, nes radusi besisvečiuojantį vyriškį. Pirminiais duomenimis, tai ir buvo V. Gustainis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buto, kuriame gulėjo dviejų moterų lavonai, durys buvo užrakintos – jas atsirakino šeimininkės duktė Elvyra. Vadinasi, žudikas, atlikęs savo juodą darbą, duris užrakino ir raktą išsinešė, kad kuo ilgiau būtų nežinoma apie dvigubą žmogžudystę.

Kai V. Gustainis buvo sulaikytas mieste, jis prisipažino naktį praleidęs miške – gulėjęs samanose, paskui glaudęsis autobusų stotelėse. Sulaikomas neblaivus (0,7 promilės alkoholio kraujyje) įtariamasis prie savęs turėjo dar vieną peilį.

Sulaikytasis negalėjo tiksliai nurodyti nužudymo priežasties – esą tai padaręs per girtaujant kilusį barnį. Minėjo kažkokius piniginius reikalus. Gali būti, kad buto šeimininkė kaltino svečią ją apvogus.     

REKLAMA

Manoma, kad abi moterys nužudytos prieš parą ar pusantros, kai buvo aptiktos. Tiek laiko žudikas slapstėsi, vengė viešumos.

Ar įtariamasis psichiškai sveikas, atsakys specialistai. Anos Kazlų Rūdos policininkų, V. Gustainis iki šiol buvo psichiškai sveikas, o dabar sulaikius jo sveikatos būklė taip pat nekėlė jokių įtarimų.   



Irena ZUBRICKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų