REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Jungtiniuose Arabų Emyratuose vykstančio „Abu Dhabi Desert Challenge 2010“ dykumų maratono atskubėjo nemaloni žinia – jau pirmajame dykumos greičio ruože ekipažui iš Lietuvos – Benediktui Vanagui ir Sauliui Jurgelėnui varžybos apmaudžiai baigėsi anksčiau laiko. Įspūdingai debiutavusius ir vakar vykusiame specialiajame greičio

ruože likusius antrus, sportininkus šiandien persekiojo nesėkmės.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmiausiai važiuojant dideliu greičiu sprogo galinė latviškojo „OSCar 03“ padanga. Gumos atplaišos apgadino galinę automobilio dalį, tačiau sustoję ir pakeitę ratą, lietuviai galėjo tęsti varžybas, nors ir buvo sugaišta brangaus laiko.

REKLAMA

Tačiau visai netrukus šuolis per dykumos kopą pasirodė buvęs lemtingas. Nors po stipraus nusileidimo automobilis praktiškai nenukentėjo ir buvo tinkamas važiuoti toliau, ekipažo šturmanas – S.Jurgelėnas pajuto stiprų skausmą stuburo srityje.

Apie įvykį informavus varžybų organizatorių, šis reagavo labai operatyviai ir į pagalbą pasiuntė sraigtasparnį, kuris S.Jurgelėną nugabeno į ligoninę. Čia pirminės apžiūros metu kaulų lūžių nepastebėta, tačiau lenktynininkas buvo išgabentas į kitą ligoninę detalesnei apžiūrai. Laimei, ir čia patvirtinta, kad rimtų traumų išvengta, nepaisant to, lietuvių ekipažas nusprendė pasitraukti iš varžybų.

REKLAMA
REKLAMA

Nors ralio reido varžybose automobilių pakaba yra specialiai sukonstruota didelėms apkrovoms atlaikyti, nugaros traumos yra dažna dalyvių pasitraukimo priežastimi. Šį kartą taip nutiko mūsų atstovams.

Kitos varžybos B.Vanagos ir S.Jurgelėno ekipažo laukia gegužės 1-7 dienomis, kuomet Tunise startuos „Rallye International de Tunisie“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų