REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mados ir teatro kostiumų dailininkas Juozas Statkevičius sutiko kurti kostiumus naujausiai „Domino“ teatro premjerai „Nuodėmių miestas“, kuri Lietuvos žiūrovams pradedama rodyti jau nuo balandžio 1 d. Juozo Statkevičiaus kostiumai, Vudžio Aleno pjesė, talentingas režisierius iš užsienio, turintis ir psichoanalitiko išsilavinimą, žymiausi Lietuvos aktoriai – vyksta aukščiausio lygio kūrybinės dirbtuvės.

REKLAMA
REKLAMA

„Domino“ teatras ir Juozas Statkevičius kartu kuria pirmą kartą, tačiau jei tandemas pasiteisins, neabejojama, kad šis bendradarbiavimas tęsis ir ateityje.

REKLAMA

„Juozas Statkevičius pelnytai yra vadinamas aukščiausios kategorijos menininku. Jo kūryba seniai žinoma ir vertinama ne tik Lietuvoje, Europoje, bet ir už Atlanto – Niujorke jis pristatė ne vieną aukštosios mados kolekciją. Šiuo atžvilgiu mums ypač pasisekė – S. Statkevičiui bus nesudėtinga perprasti tikro niujorkiečio V. Aleno pjesę ir per kostiumą perteikti jos dvasią spektaklyje. Džiaugiamės tuo, kad jis sutiko dirbti mūsų komandoje statant naujausią premjerą. Į šį bendradarbiavimą dedame daug vilčių ir tikimės, kad jis bus sėkmingas“, - teigia “Domino” teatro vadovas Egidijus Baranauskas.   

REKLAMA
REKLAMA

Vytautas Šapranauskas ir spektaklio režisierius džiaugiasi mados kūrėjo darbu.

„Apie Juozą Statkevičių tegaliu pasakyti tik tai, kad jis yra ne tik įspūdingu talentu apdovanotas žmogus, bet ir absoliučiai savo profesijai pasišventęs profesionalas. Jis kaifuoja nuo to, ką daro. Pavyzdžiui, šiuo metu darbo reikalais viešėdamas Bratislavoje, jis trumposiomis žinutėmis man rašo idėjas ir sumanymus, kurių imsis tik sugrįžęs. Užkrečiantis ir sukrečiantis atsidavimas kūrybai. Mums labai pasisekė, kad turime jį savo komandoje. Dar smagiau, kad atsidavimu darbui esame panašus, o spektaklio kūrybos vizijos taip pat sutampa“, - sakė komedijos „Nuodėmių miestas“ režisierius iš Latvijos Olegas Šapošnikovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vytauto Šapranausko, Juozas Statkevičius jau po pirmos repeticijos peržiūros žinojo, ką tiksliai darys ir kokį įvaizdį kurs psichologinės komedijos „Nuodėmių miestas“ personažams. „Juozas Statkevičius man iš karto pasakė: Vytautai, dabar bus taip... Ir aš neturiu nė mažiausios minties abejoti, kad gali būti kitaip“, - apie susitikimą su J. Statkevičiumi „Domino“ teatre pasakojo V. Šapranauskas.

Juozo Statkevičiaus tarptautinės pergalės

Juozas Statkevičius Jungtinėse valstijose, Niujorke nuo 2004 m. jau pristatė net 9 aukštosios mados Luxe Limited, Pret-a-Porter ir aukštosios mados Haute Couture kolekcijas. Kostiumų dailininkas taip pat yra laimėjęs daugybę apdovanojimų, kūręs kostiumus spektakliams, turi vardinius kvepalus ir yra pelnęs ne tik Lietuvos, bet ir užsienio valstybių aukščiausius postus užimančių asmenų pripažinimą.

REKLAMA

Į laukiamą premjerą balandžio 1, 2, 3, 4 dienomis, Vilniuje, bilietai išpirkti per penkias dienas ir jau paskelbtos didžiųjų gastrolių po visą Lietuvą datos: Balandžio 6d. 18val. Šiaulių dramos teatras; 18d. 18val. Panevėžio bendruomenių rūmai; 19d. 19val. Klaipėdos koncertų salė; 20d. 18val. Kauno pramogų ir laisvalaikio centras “Girstutis”.

Bilietai platinami visose “Bilietai.lt” sistemos kasose. Daugiau informacijos www.dominoteatras.lt, www.bilietai.lt.



Domino teatro nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų