REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Mados infekcija“ - konceptualus festivalis madai ir dėl mados. Trims dienoms Nacionalinę dailės galeriją pavertusio stiliaus sostine festivalio dalyviai drąsiai primena Lietuvai apie save sakydami: „Neminėk Juozo vardo be reikalo“.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji diena (03.25) praleista su septyniais „infekuotaisiais“ nesukėlė nemalonaus kartėlio, kad organizatoriams kažko padaryti nepavyko. Atvirkščiai, kolekcijos intrigavo savo unikaliu požiūriu į aukštosios mados koncepciją. Ir nieko čia nepridursi, lietuviai tiesiog yra savotiški.

REKLAMA

Dizaineriai ne tik save peraugo, jie parodė, kad statiškų formų tiesiog nebūna, o jos kinta priklausomai ne nuo sezono, bet nuo kūrybiniuose ieškojimuose atrasto identiteto. Tiek lietuvių dizaineriai, tiek ir „importiniai“ į naujausias mados tendencijas pažvelgė kitu kampu.

Kita vertus, manęs neapleido nuojauta, kad tai tik pradžia, o geriausios akimirkos dar priešakyje. Žinoma, stebėsime likusius pasirodymus ir pažiūrėsime, ar tinkama dozė ir tinkamas mados kiekis buvo skirtas šiais metais.

REKLAMA
REKLAMA

„Infekcija“ akivaizdžiai plinta, nes mes su fotografu sedėjome iki išnaktų besigrožėdami dizainerių genialumu ir negalėdami atsirinkti geriausių modelių.

Gana, mielieji, kankintis. Pažiūrėkite į lietuvišku podiumu kulniuojančias manekenes ir spręskite patys, ar jums tai patinka. Tik turėkite mintyje, kad aukštosios mados protu pamatuoti ir suprasti neišeina.

Skanaus!



Agne Kuzmickaitė: Untitiled

Dizainerė, kuriai labai svarbi forma ir erdvė. Kietos kubistinės formos tarpusavyje buvo derinamos su lengvomis tamprėmis iš tiulio. Spalvų gama taip pat buvo tolygi - dominavo smėlio, dramblio kaulo spalvos, nors keletas modelių buvo ir intensyviai geltonos, rožinės spalvos. Nepaisant spalvinės gamos, formos linija buvo išlaikyta gana sistemingai. Kolekcija, įkvėpta buityje esančių formų, kurios skaldo erdvę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA











Agnės Kuzmickaitės kolekcija. Ruslano Kondratjevo nuotr.

Vidmina Stasiulytė: Fast Forward

Viena iš „Mados injekcijos“ nugalėtojų atskleidė „išvirkščią“ mados pusę. Jos kolekcijoje atsispindi pati mados esencija - iškarpos ir lekalai. Drabužiai subyrantys į fragmentus, iš kurių ir susideda, kurie kolekciją padaro gyvą, žavingą  bei šiek tiek pramoninę.











 



Vidminos Stasiulytės (Mados injekcija) kolekcija. Ruslano Kondratjevo nuotr.

Liga Banga (Latvija): Deform

Daugialypė kolekcija. Tarsi dizainerė būtų lipdžiusi senovines  gipso skulptūras. Rafinuoti modeliai, spalvinės gamos vientisumas kolekciją padarė išskirtine ir tvirta. Nuo griežto silueto kostiumo iki plazdančios, romantiškos vakarinės suknelės - viskas buvo išbaigta.

REKLAMA







 




Liga Banga Kolekcija. Ruslano Kondratjevo nuotr.

Eglė Žiemytė: D.efect Moss (I Screem!) Dizainerė tebegarbinanti tuos pačius „mados dievus“. Likusi ištikima tiek savo pomėgiui, tiek braižui ji tobulina gerai pažįstamas linijas. Praktiški dizaino sprendimai ir jaukus viršutinis drabužis - paltas. Pagrindiniai modelių akcentai: pečiai, kaklas bei rankovės.


Tiesa, menekenių galvas papuošė stilisto Kęstučio Rimdžiaus sukurta šukuosena.




 


 










Eglės Žiemytės kolekcija. Ruslano Kondratjevo nuotr.

Egidijus Sidaras: Žuvys Autoriaus žodžiais tariant: „interpretacija žuvų tema“. Klasikiniai, elegantiški modeliai. Šiek tiek snobiška, tekstilė primenanti 80, spalvinė gama taip pat.



REKLAMA













Egidijaus Sidaro kolekcija. Ruslano Kondratjevo nuotr.

Jurgita Januškevičiūtė-Žiugždienė: Erdvė Moteriška, subtili, spalvinga - tokia dizainerės kolekcija. Gausi raukinukų, klosčių, užmetimų, kaspinukų kolekcija įkvėpta pačios moters esybės - grožio.



















Jurgitos Januškevičiūtės-Žiugždienės kolekcija. Ruslano Kondratjevo nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Visbol de Arce (Danija): Anatomy

Kolekcija, apnuoginanti ne tik žmogaus kūno formas, bet ir jo raumenis, ląsteles. Labai organiška, gyva, visu kūnu alsuojanti dizainerių iš Danijos kolekcija.















Visbol de Arce (Danija) kolekcija. Ruslano Kondratjevo nuotr.




REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų