REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Google“ pranešė savo elektroninio pašto paslaugą „Gmail“ papildžiusi nauja funkcija, saugančia nuo internetinių įsilaužėlių ir sukčių. Ji padeda tais atvejais, kai vartotojo vardu ima veikti prieigą prie jo „Gmail“ paskyros neteisėtai gavę asmenys, teigiama oficialiame bendrovės tinklaraštyje.

REKLAMA
REKLAMA

Pačioje „Gmail“ tinklalapio apačioje pateikiamos techninės informacijos apie šios pašto paskyros naudojimą sistema papildyta automatine perspėjimo funkcija, pranešančia apie įtartinus veiksmus. Pavyzdžiui, jei pastaruoju metu prie „Gmail“ paskyros buvo jungiamasi iš kelių Jungtinėse Valstijose esančių kompiuterių, IP adresą ir geografinę kompiuterio buvimo vietą nustatanti funkcija perspės, jeigu prie šios paskyros bus prisijungta iš Lenkijos ar kitos kitos šalies.

REKLAMA

Pasak „Google“ atstovų, spragtelėję „Details“ nuorodą prie tokio raudoname fone rodomo pranešimo, vartotojai galės pamatyti, iš kokio IP adreso, kokios šalies ir kokiu metu buvo prisijungta prie jų pašto dėžutės. Bus nurodoma ir tam naudota interneto naršyklė.

Jei „Gmail“ vartotojas pastebės, kad kažkas naudojasi jo pašto paskyra, galės iškart tame pačiame naršyklės lange pasikeisti prieigos slaptažodį. Jei pavojus netikras – pvz., prie „Gmail“ prisijungė užsienyje šiuo metu esantis šeimos narys - perspėjimą bus galima paprasčiausiai atšaukti, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų