REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuviškų filmų lankomumu stebisi net patyrę kino teatrų strategai. Šiandien “Pasakoje" paskutinė galimybė pamatyti Džiugo Katino dokumentinį filmą "10". Dviejuose vakariniuose seansuose "Forum Cinemas Vingis" didžiojoje salėje anšlagus organizuoja australų filmas "Palaimintosios" ir argentinietiška juosta "Paslaptis jų akyse".

REKLAMA
REKLAMA

Dienos patiekalas

"Palaimintosios" (Blessed)

Australų režisierės Annos Kokkinos sentimentalioji drama pradėjo viešnagę tyliai, ramiai ir kukliai. Bet sudėtingai sunarpliotas siužetas, melancholiška muzika ir stiprios emocijos taip įsiminė vilniečiams, kad filmas su kiekviena išauštančia diena įgauna pagreitį. San Sebastjane už geriausią scenarijų premijuotą dramą patartina pamatyti kartu su savo mama. Po seanso turėsite apie ką pakalbėti ir apmąstyti.

REKLAMA

Desertas

"Juoda avelė" (Oveja Negra)

Mįslingai užvadintas meksikietiškas nuotykių trileris gali tapti "juoduoju arkliuku" jubiliejiniame festivalyje. Jei dar turite bent vieną laisvą abonementą ir svarstote, ką pasirinkti, tai suteikite šansą talentingojo debiutanto Humberto Hinojosa Ozcarizo filmui. Jame atrasite gudriai sukonstruotą scenarijų, linksmas situacijas, nemuiluotas intrigas, įdomius aktorinius vaidmenis, meksikietiško kaimo grožybes ir net dozę seksualios romantikos.

REKLAMA
REKLAMA

Verta paragauti

"Anderis" (Ander)

Europos Parlamento premijai "Lux" pretendavęs jautrus ir intymus filmas suteiks retą progą paklausyti dialogų baskų kalba. Autentiškoje aplinkoje nufilmuota drama drąsiai prabyla apie žmonių santykių pamatus, bendravimo laisves, susivaržymus senamadiškais papročiais ir savo seksualinės orientacijos paieškas.

"Smulkus nusikaltimas" (Small Crime)

Vulkaninės kilmės salų archipelage Santorine nufilmuoto hičkokiškų pažiūrų detektyvo privalumai - komiškai romantiškos situacijos painioje kriminalinėje byloje, nuostabūs gamtos vaizdai Egėjo jūros skalaujamoje saloje ir unikali mažos bendruomenės atmosfera su vietiniais žmonėmis, mielais asiliukais, ožiais ir kitais gyvūnais, maistu, folklorine muzika, tradicijomis ir papročiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Paslaptis jų akyse" (El Secreto de sus ojos)

Tik ketvirtadienį į Lietuvą atvykęs ir "Oskaru" pagerbtas geriausias užsienio šalies filmas nuo pat festivalio pradžios mėgaujasi ažiotažu. Bilietai į argentiniečio Juano Jose Campanella kriminalinį trilerį ir meilės detektyvą sparčiai tirpsta. Nepraleiskite progos pamatyti, ką išdarinėja geriausių Argentinos aktorių duetas Ricardo Darinas ir Soledad Vilamil, kuri už šį vaidmenį jau gavo prestižinę "Goya" premiją. Žmogaus akys nemeluoja!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų