REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV gynybos sekretorius gins homoseksualių karių teises

JAV gynybos sekretorius Robertas Gatesas planuoja paskelbti nurodymus, kurie apsunkintų homoseksualių asmenų atleidimą iš kariuomenės. Be to, homoseksualai, jei jausis diskriminuojami kitų karių dėl savo seksualinės orientacijos, lengviau griebtis teisinių priemonių savo teisėms ginti.

REKLAMA
REKLAMA

Tai yra pirmas žingsnis siekiant šiais metais priimti naują įstatymą, kuris pagaliau nutrauktų iki šiol kariuomenėje taikytą politiką „neklausk, nesakyk“. Pagal šią politiką kariams buvo draudžiama atskleisti savo lytinę orientaciją, o jų tarnybos draugams neleidžiama apie ją klaustinėti.

REKLAMA

Iki šiol JAV kariai yra šalinami iš tarnybos, jei atskleidžia savo homoseksualumą. Šis praktikos keitimas susilaukia tvirto pasipriešinimo. Įstatymo priešininkai teigia, kad atvirai savo homoseksualumą demonstruojantys kariai demoralizuotų savo tarnybos draugus, pakenktų disciplinai ir moralei.

Tačiau JAV kariuomenės štabų vadų komiteto pirmininkas admirolas Mike'as Mullenas pritaria pokyčiams ir aiškina, kad dabartinis įstatymas verčia jaunus vyrus ir moteris meluoti apie savo lytinę orientaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų