REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį protesto mitingą surengusi Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) reikalavo sustabdyti mokyklų reorganizavimo ir likvidavimo procesą Vilniuje. Ji taip pat ragino nedelsiant sustabdyti vaikų darželių, socialinio būsto nuomos mokesčių bei vandens ir šilumos kainų didinimą sostinėje.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) frakcijos seniūno pavaduotojas Jaroslavas Kaminskis tvirtina, kad reikėtų išsamiai aptarti švietimo įstaigų tinklo perspektyvas su mokyklų bendruomenėmis ir miesto gyventojais.

REKLAMA

Mitingo organizatorių teigimu, protesto akcijoje dalyvavo apie 1,5 tūkst. vilniečių. Jie atėjo su plakatais "Ne - mokyklų reorganizavimui", "Grąžinkite žemę teisėtiems savininkams", "Miestas vilniečiams, o ne merui Navickui", "Vilniui gėda turėti merą be kelnių" ir kt.

Prie Vilniaus savivaldybės pastato susirinkę mitingo dalyviai reikalavo išlaikyti esamą sporto mokyklų tinklą, grąžinti žemę teisėtiems savininkams, išlaikyti savivaldybės nuosavybės teises į šilumą, vandenį bei kitas komunalines paslaugas gyventojams teikiančias strategines miesto įmones ir jų neprivatizuoti.

REKLAMA
REKLAMA

LLRA akcijai rūpi ir tai, kad būtų sustabdytas, jos nuomone, nepagrįstas švietimo, socialinės rūpybos ir sveikatos apsaugos specialistų atleidimas iš darbo. Mitingo dalyviai reikalavo netaupyti išjungiant gatvių apšvietimą vilniečių saugumo sąskaita.

LLRA paragino Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų vadovybę atsisakyti žodžio "krikščionys" partijos pavadinime, nes esą "jų atstovų Vilniaus miesto savivaldybėje vykdoma veidmainiška politika, tarnystė didžiajam kapitalui eilinio vilniečio sąskaita, amoralus mero elgesys, jo pasipūtimas prieštarauja krikščionybės principams".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Interpeliaciją Vilniaus miesto merui Viliui Navickui inicijuojanti LLRA reikalavo, kad meras nedelsiant atsistatydintų iš einamų pareigų.

"To nepadarius pačiam, reikalaujame, kad Vilniaus miesto savivaldybės taryba atstatydintų vilniečių interesams neatstovaujantį V. Navicką iš mero posto", - sako J. Kaminskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų