REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seime nėra valdančiosios daugumos ir esminių sprendimų niekas priimti negali, sako opozicinės frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūnas Valentinas Mazuronis, komentuodamas Jono Liesio pakartotinį neišrinkimą Seimo vicepirmininku.

REKLAMA
REKLAMA

"Tikrai Seime turi būti kuo greičiau performuojama valdančioji dauguma, jeigu iš tiesų norime, kad vyktų ne kažkoks pasistumdymas, o būtų normalus darbas. Nors valdančioji dauguma deklaravo, kad jie turi daugumą ir gali priimti sprendimus, šitas balsavimas akivaizdžiai parodo, kad nėra valdančiosios daugumos ir sprendimų priimti niekas negali", - ketvirtadienį Eltai sakė V. Mazuronis.

REKLAMA

Seimo opozicijos lyderis, Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys irgi mano, kad balsavimas dėl liberalcentristo Jono Liesio kandidatūros į Seimo Pirmininkės pavaduotojus, kai antrą kartą valdančiajai koalicijai nepavyko pasiekti savo tikslų, parodė, jog valdantieji nesugeba priimti sprendimų.

"Balsavimo dėl J. Liesio rezultatai parodė, kad valdantieji nebeturi galimybių pasiekti savo tikslų Seime, politikoje tai reiškia, kad jie nesugeba priimti jiems reikalingų sprendimų, nes jėgų balansas parlamente pasislinko į opozicijos pusę", - sako V. Gapšys.

REKLAMA
REKLAMA

Jis nesutinka su Premjero Andriaus Kubiliaus nuomone, kad dalis parlamentarų nesuprato, kur žymėti kryžiuką. V. Gapšys mano, kad "kryžių" jau reikia dėti ant visos valdančiosios koalicijos.

"Manau, kad šiandieninio balsavimo rezultatai parodė, jog šios valdančiosios koalicijos pabaiga yra ne už kalnų. Mes įsitikinome, kad net valdantiesiems priklausantys Seimo nariai jau nepritaria šios koalicijos sprendimams. Ši valdančioji koalicija byra ir tai yra natūrali bei logiška jos baigtis", - sako V. Gapšys.

Liberalų ir centro sąjungos frakcijos seniūnas J. Liesys neišrinktas naujuoju Seimo Pirmininkės Irenos Degutienės pavaduotoju. Tai paaiškėjo ketvirtadienį per slaptą balsavimą. Jo metu buvo pasiektos lygiosios: tiek už, tiek prieš J. Liesio kandidatūrą balsavo po 66 Seimo narius, 5 biuleteniai rasti negaliojantys.

Kovo 10 d. vykęs slaptas balsavimas jam taip pat nebuvo palankus. Tuomet už J. Liesio kandidatūrą balsavo 59 Seimo nariai, 72 buvo prieš, vienas biuletenis rastas negaliojantis, primena ELTA.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų