REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dukart „Formulės-1“ čempionas iš šių metų pirmojo etapo nugalėtojas 28-erių metų ispanas Fernando Alonso„Ferrari“ griežtai atrėmė fanų kritiką dėl blankios šio sezono lenktynių pradžios ir pareiškė, kad jei jiems nuobodu, tegul perjungia kanalą.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet per lenktynes bolidams draudžia pildyti kuro atsargas, tad dabar visi turi startuoti su pilnais bakais, o užsukę į techninio aptarnavimo zoną gali pasikeisti tik padangas. Ši taisyklė užkerta kelią ne tik dramai techninio aptarnavimo zonoje, bet ir bet kokiems taktiniams sprendimams ar korekcijoms lenktynių metu.

REKLAMA

Tačiau ispano manymu, taisyklės yra vienodos visiems ir todėl nereikėtų iš to daryti problemos.

„Manau, kad visiems reikia nurimti. Palaukime dar kelias lenktynes ir pažiūrėkime, ar naujosios taisyklės tikrai tokios blogos“, – kalbėjo „Ferrari“ atstovas.

„Praėjusiais metais iš pirmų septynerių lenktynių Jensonas Buttonas laimėjo net šešerias. Ar tai irgi buvo nuobodu? Galbūt taip, o gal ir ne, tačiau tokia yra „Formulė-1“.

REKLAMA
REKLAMA

Michaelis Schumacheris pasaulio čempionu tapo penkis kartus iš eilės. Ar tai irgi buvo nuobodu? Galbūt taip, o gal ir ne, tačiau tokia yra „Formulė-1“.

Viskas priklauso nuo daugybės dalykų: technikos, precizijos, vairuotojo, mechanikų, inžinerijos ir t. t. Jei žmonės nori daugiau šou, galbūt jiems reikėtų persvarstyti, ar jie tikrai nori žiūrėti „Formulę-1. O gal tegul jie perjungia kanalą ir žiūri ką nors kita“, – tęsė F. Alonso.

Ispanas nesutiko ir su tuo, kad Bahreino etapas labiau priminė ne lenktynes, o procesiją.

„Tai nebuvo blogos lenktynės. Jose buvo daug individualių dvikovų, pvz., taro S. Vettelio ir abiejų „Ferrari“ pilotų, N. Rosbergo ir L. Hamiltono, M. Scumacherio, J. Buttono ir M. Webberio.

Manau, kad šių metų čempionate bus labai daug įdomių lenktynių Po jų ir pakalbėsime, ar „Formulė-1“ – įdomus reginys ar ne“, – pridūrė šio sezono lyderis.

Priminsime, kad jau šį savaitgalį Melburne, Australijoje, vyks antrasis 2010 metų sezono etapas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų