REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainos premjeras: vykdyti reformas – ne moterų darbas

Ukrainos feminisčių grupė ragina šalies vyriausybės narių žmonas bei merginas paskelbti savo gyvenimo draugams boikotą lovoje, nes šie esą diskriminuoja moteris neįsileisdami jų į ministrų kabinetą.

REKLAMA
REKLAMA

Ukrainos premjeras Mykola Azarovas gynė savo sprendimą ministre neskirti nė vienos moters teigdamas, kad šaliai reikia ministrų, kurie gali dirbti po 16-18 valandų per dieną.

REKLAMA

„Vykdyti reformas nėra moterų darbas“ - teigė M. Azarovas pridurdamas, kad šis darbas yra per sunkus moterims, kurios iš principo niekada negali pasakyti „ne“.

M. Azarovas taip pat paprašė, kad ortodoksų dvasininkas išvaikytų piktąsias dvasias, kurias jo biure paliko pirmtakė Julija Tymošenko. „Čia labai sunku kvėpuoti“ - skundėsi prorusiškas Ukrainos premjeras.

Tokie M. Azarovo žodžiai itin papiktino feminisčių grupės „Femen“ nares.

„Žmonės, kurie vadovaujasi tokiu archajišku požiūriu į moteris ir kurie sudaro daugiau nei pusę Ukrainos gyventojų, neturi teisės užimti vadovaujančių pozicijų. Visame civilizuotame pasaulyje toks teiginys būtų politinė savižudybė bet kuriam aukšto rango pareigūnui. Tokios kalbos yra gėdingos ne tik aukšto rango politikams, tačiau ir kiekvienam vyrui“ - teigė feministės.

REKLAMA
REKLAMA

Jos taip pat pasiskundė ir naujuoju prezidentu Viktoru Janukovičiumi, kuris po rinkimų pareiškė, kad moterų vieta yra virtuvėje, o ne politikoje. „Femen“ aktyvistės teigė, kad tokia Ukrainos lyderių politika primena nacių laikus, kai moterų teisės buvo apribojamos politikos, nusakomos šiuo šūkiu „Kuche, Kinder, Kirche“ (virtuvė, vaikai ir bažnyčia).

Feministės teigia, kad Ukraina yra vienintelė Europos šalis, kurios vyriausybėje nėra nė vienos moters.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų