REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius, reaguodamas į Žemės ūkio ministerijos vadovų kreipimąsi, sudarė komisiją Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus Kazimiero Lukausko galimam tarnybiniam nusižengimui ištirti išduodant dokumentus įmonėms, siekusioms pasinaudoti Europos Sąjungos finansine parama.

REKLAMA
REKLAMA

Komisijos pirmininku paskirtas Ministro Pirmininko patarėjas Virginijus Valentinavičius.

FNTT agentai ir prokurorai kovo pradžioje sužlugdė bandymą pasipelnyti iš ES paramos. Kelių šeimų nariai - iš viso 14 asmenų - buvo nusitaikę sukčiaudami pasiglemžti 22,5 mln. litų iš ES ir Lietuvos biudžeto, dalyvaudami Lietuvos žuvininkystės sektoriaus 2007-2013 m. veiksmų programoje.

REKLAMA

Pati Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba teigia teisės aktų reikalavimų nepažeidusi.

"Vilniaus apskrities maisto ir veterinarijos tarnyba, į kurią kreipėsi 7 įmonės, įvertinusi pateiktus dokumentus, išdavė joms deklaracijas apie projektų atitiktį reikalavimams. Projektai vertinami vadovaujantis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus įsakymu patvirtinta Kokybės sistemos programa", - sakoma šios tarnybos sudarytos komisijos išvadose.

REKLAMA
REKLAMA

FNNT tyrimo metu išsiaiškinta, kad nusikalstamos grupuotės nariai klastojo paramos paraiškas ir kitus būtinus dokumentus. Juose ES finansuojamam projektui dėl žuvininkystės ir akvakultūros produktų perdirbimo pateikė melagingą informaciją apie įmonių turimas lėšas, projekto ekonominį gyvybingumą, atitiktį reikalavimams.

Prieš Naujuosius metus Kaune, Vilniuje ir Ukmergėje gyvenantys įtariamieji įkūrė septynias uždarąsias akcines bendroves. Jos žadėjo už gautus milijonus auginti eršketus, ungurius ir šamus bei steigti akvakultūrų perdirbimo įmones. NMA prie Žemės ūkio ministerijos specialistams buvo pateikti dokumentai, paremti melaginga informacija apie įmonių veiklą, turimas lėšas, projekto ekonominį pagrindimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip išsiaiškino FNTT, nė viena bendrovių jokios veiklos nevykdė. Jose nebuvo įdarbinta nė vieno darbininko, tik direktoriai.

Tačiau tai nesutrukdė jiems NMA pateikti verslo planą ir visus reikalingus dokumentus, kad galėtų "sužvejoti" daugiau nei 20 milijonų litų.



Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų