REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

D. Britanija išgujo iš šalies aukščiausią „Mossad“ agentą

Didžioji Britanija iš šalies išprašė Izraelio saugumo tarnybos „Mossad“ agentą, kuris dirbo Izraelio ambasadoje Londone. Jis išvytas todėl, kad per grupuotės „Hamas“ lyderį Dubajuje, kaip įtariama, nužudę „Mossad“ agentai pasinaudojo suklastotais Didžiosios Britanijos piliečių pasais.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministras Davidas Milibandas pareiškė, kad toks elgesys yra visiškai netoleruotinas ir paragino Izraelį užtikrinti, kad eiliniai jo šalies piliečiai daugiau niekada nebus įtraukti į panašias operacijas.

REKLAMA

Diplomato išprašymas iš šalies yra laikomas viena griežčiausių diplomatinių sankcijų, kokių tik gali griebtis kita valstybė.

Didžiosios Britanijos atliktas tyrimas parodė, kad jos piliečių pasai buvo nukopijuoti, kai minėti asmenys lankėsi Izraelyje. Britų pasai oro uoste būdavo paimami tariamai patikrai ir grąžinami po 20 minučių. Per tą laiką specialistai nukopijuodavo dokumentus.

Izraelis ir toliau aiškina, kad nėra jokių akivaizdžių įrodymų, leidžiančių teigti, kad būtent „Mossad“ Dubajuje nužudė „Hamas“ lyderį. Kai kurie Izraelio Kneseto nariai jau pavadino britų vyriausybę „antisemitiniais šunimis“ ir pareikalavo Didžiosios Britanijos karinio ataše išsiuntimo iš šalies.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų