REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visagino gyventojams pažadėtos kompensacijos už šildymą nediskriminuoja kitų rajonų gyventojų, nes iki uždarant Ignalinos atominę elektrinę (IAE) Visagino rajono gyventojai ir taip už šildymą mokėjo gerokai mažiau nei likusi šalis, teigia Seimo vicepirmininkė, "darbietė" Virginija Baltraitienė.

REKLAMA
REKLAMA

"Kažkodėl anksčiau, kai buvo iš viso didžiulės lengvatos, niekas apie tai nešnekėjo. Aš manau, kad visaginiečiams, kurie buvo įpratę mokėti žymiai mažiau ir už elektros energiją, ir už šildymą, reikalingas toks pereinamasis laikotarpis", - trečiadienį "Žinių radijui" sakė V. Baltraitienė.

REKLAMA

Vyriausybė planuoja Visagino gyventojams kompensacijas už šildymą taikyti trejus metus. Seimo vicepirmininkės manymu, galbūt būtų užtekę ir dvejų ar net vienų metų.

Iki IAE uždarymo visaginiečiams šiluma kainavo vos 4,89 cento už kilovatvalandę. Po elektrinės uždarymo kaina turėjo šoktelti iki 18,75 cento už kilovatvalandę, tačiau Vyriausybė planuoja pirmuosius metus taikyti 30 proc., antruosius - 20 proc. ir trečiuosius 10 proc. kompensacijas.

Be to, visaginiečiams dar trejus metus turėtų būti taikoma 50 proc. lengvata elektros energijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų