REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausios Seimo opozicinės frakcijos ir Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderis Algirdas Butkevičius pripažįsta, jog, po Andriaus Kubiliaus vadovaujamos dabartinės vyriausybės „naktinės“  mokesčių reformos, į ankstesnę būklę opozicija nieko negali ir neketina grąžinti. Kada ims valdžią – irgi nesako.

REKLAMA
REKLAMA

Video interviu – straipsnio pabaigoje

Pasak LSDP vadovo, nors, opozicijai perėmus valdžią, būtų sumažintas pridėtinės vertės mokestis (PVM) kai kurioms sritims (šviežiai žuviai ir mėsai, knygoms), dalis akcizų, bet bendras 18 procentų PVM dydis grąžinamas nebūtų. Galbūt, anot jo, atpigtų verslo liudijimai. Pastarieji, anot jo, turėtų pigti ir jų gavimas lengvinamas tik sunkmečiu. Kad žmonės neskubėtų ieškoti bedarbių pašalpų.Apie tai Balsas.lt jau yra rašęs.

REKLAMA

Socialdemokratų lyderis dievagojosi, kad partija su galimos koalicijos partneriais („Tvarka ir teisingumu“ bei „Darbo partija“) susitarė ir dėl progresinių mokesčių, kuriuos prisimena tik tuomet, kai yra opozicijoje. Tiesa, jis turėtų būti taikomas su darbo santykiais nesusijusioms pajamoms.

A. Butkevičius, kuriam partijoje, balansuojant tarp skirtingų interesų, tenka turėti net 13 pavaduotojų, mano, jog niekas (taip pat ir vis aktyviau besireiškiantis Juzas Olekas)  jam nemes iššūkio pirštinės partijos viduje, bent jau artimiausiu metu. Pasak jo, nors nesutarimų buvo ir esama, visi esą labai susitelkę ir kupini ryžto veikti drauge.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak socdemų lyderio, partija neblefuoja ir nelaukia, kad pagerėtų ekonominė padėtis. Politikas dievagojasi, kad tokia laikysena nė nesvarstoma, nors jis neatmetąs, kad kai kas nešiojasi ją širdyje. Taip, pasak A. Butkevičiaus, nesielgia ir opozicija. Šūkis - „šalin Andrių Kubilių“ - nėra, anot socdemo, perspektyvus savaime. Tiesa, ko būtent trūksta, kad opozicija aktyviai imtų versti dabartinę vyriausybę – nesako.

Seimo kairiųjų vado nuomone, net ir galint surinkti kelių balsų persvarą, interpeliacijos premjerui skubėti teikti neverta, nes galima padidinti chaosą šalyje. Jis tvirtina lauksiąs arba prezidentės sprendimo skirti kitą premjerą, arba pačių valdančiųjų pripažinimo, jog jie nebegali dirbti. Ryžtingų veiksmų politikas tikina nesiimsiąs bent iki balandžio 15 dienos. Artimiausią savaitę jis žada svarstyti bendradarbiavimo su Gedimino Vagnoriaus vadovaujama Krikščionių partija, neseniai pasiskelbusia opozicija, galimybes.Pasak jo, esminių nesutarimų iš tolo lyg ir nematyti.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų