REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Wikipedia“ - pagrindinis šaltinis magistro darbams

Lenkijos universitetų studentai kaip pagrindinius šaltinius savo bakalauro ir magistro darbams naudoja nemokamą interneto enciklopediją „Wikipedia“ ir įvairias taip vadinamų „špargalkių“ internetines svetaines, rodo nauja apklausa.

REKLAMA
REKLAMA

Lenkijos studentai itin pasitiki „Wikipedia“ nepaisant to, kad ten neretai būna pateikiama itin netiksli informacija. Be to, informacijos ten dažnai ieško ir patinginiauti mėgstantys akademikai ir žurnalistai.

REKLAMA

Praėjusiais metais, rašydami savo baigiamuosius darbus, „Wikipedia“ naudojosi 54 proc. universitetų studentų ir 72 proc. privačių mokyklų absolventų. Apklausą atliko Varšuvos universiteto profesorius Mariuszas Jedrzejko.

Be to, 14 proc. valstybinių universitetų ir 32 proc. privačių aukštųjų mokyklų studentų prisipažino savo baigiamuosiuose darbuose kopijavę jau anksčiau parašytus darbus. Tai neabejotinai yra plagijavimas.

16 proc. valstybinių universitetų ir 37 proc. privačių aukštųjų mokyklų studentų teigė žiną bent vieną asmenį, kuris savo baigiamąjį darbą nusipirko internete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų