REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus universitetas (VU) glaudžiai bendradarbiauja su įvairiomis užsienio aukštosiomis  mokyklomis. Užsimezgusi draugystė su Pekino užsienio studijų universitetu Kinijoje peraugs į abipusę partnerystę ir šios aukštosios mokyklos studentams atsivers išskirtinė galimybė lietuvių kalbą studijuoti Kinijoje, teigiama universiteto pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Jau nuo rugsėjo mėnesio 40 Kinijos sostinės Pekino užsienio studijų universiteto studentų grupė lietuvių kalbą galės rinktis kaip pasirenkamą studijų dalyką. Vėliau šiame universitete planuojama sukurti ir lietuvių kalbos studijų programą. Toks susitarimas pasiektas šiame universitete lankantis Lietuvos Respublikos nepaprastajam ir įgaliotajam ambasadoriui Kinijoje Rokui Bernotui ir VU tarptautinių reikalų prorektoriui Rimantui Vaitkui.

REKLAMA

Pekino užsienio studijų universitete siūloma studijuoti 49 užsienio kalbas. Universitetas į savo studijų programas siekia įtraukti visas oficialias Europos Sąjungos (ES) šalių kalbas, ne išimtis ir lietuvių kalba. „Vilniaus universitetas Kinijos universitetą aprūpintų lietuvių kalbos mokomąja medžiaga – žodynais, knygomis, audiovizualinėmis priemonėmis. Į Kiniją mokyti lietuvių kalbos vyktų ir VU dėstytojas. 2011 m. Lietuvoje numatyta surengti vasaros kalbos kursus Kinijos studentams, tai padėtų geriau įtvirtinti praktines žinias“, – kalbėjo R. Vaitkus.

REKLAMA
REKLAMA

VU pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Kinijos Liaoning‘o universitetu, kuris yra Shenyang‘o mieste. Ši partnerystė sutvirtins universitetų dėstytojų ir studentų tarpusavio bendradarbiavimą bei skatins dalijimąsi jų moksline patirtimi. Liaoning‘o universitetas yra Konfucijaus instituto, kurį VU planuojama atidaryti šių metų rudenį, steigimo partneris. Tai bus vienintelis institutas Baltijos valstybėse, kuris vykdys kinų kalbos ir kultūros neformalaus švietimo programą, plės kinų kalbos mokymą ir kinų kultūros studijas VU Orientalistikos centre. Konfucijaus institutai, kurių steigimu rūpinasi Konfucijaus institutų valdyba (Hanban) Pekine, veikia 88 pasaulio šalyse.

„Tai gražus abiejų šalių bendradarbiavimo pavyzdys. Kinai savo kalbos ir kultūros pažinimą skatina VU įkurdami Konfucijaus institutą, o mes – padėdami dėstyti lietuvių kalbą, supažindinami su mūsų krašto kultūra ir istorija Pekino užsienio studijų universitete“, – VU pranešime cituojamas R. Vaitkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų