REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje, Tolerancijos centre, atidaryta emocinės paramos tarnybos „Vaikų linija“ organizuojama „Savaitė BE PATYČŲ“.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pažymėjo renginyje dalyvavęs švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, tai nėra vienkartinė, proginė akcija, o nuosekli pilietinė iniciatyva, kovai prieš patyčias suvienijanti valstybines ir nevalstybines organizacijas.

REKLAMA

„Kalbant apie kovą prieš patyčias, lūžis švietime yra įvykęs prieš keletą metų ir tai yra nevyriausybinių organizacijų didelis įnašas. Nemažai teigiamų poslinkių padarė ir „Olweus“ programos atėjimas į Lietuvą, – sakė ministras. – Tačiau jeigu neįvyks lūžis visuomenės sąmonėje, žiniasklaidoje, jeigu neapsieisime be viešų įžeidžiančių pareiškimų, būsime pakantūs kad ir menkiausioms netolerancijos apraiškoms, – į priekį nepajudėsime. Kad išgyvendintumėme patyčias iš mokyklų, turime veikti nuoširdžiai, sistemiškai, įtraukti tėvus, o į pačius blogiausius atvejus reaguoti tinkamai ir efektyviai“.      

REKLAMA
REKLAMA

Vaikų psichiatras Dainius Pūras taip pat atkreipė dėmesį į Lietuvos visuomenės toleranciją ar net bejėgišką pritarimą įvairioms smurto, prievartos apraiškoms. „Gali būti, kad vaikai ir paaugliai pirmieji signalizuoja, kad gyvename smurto kultūroje, netgi esame prie to įpratę. Įveikti patyčias turime gerų būdų, dviračio išradinėti tikrai nebereikia – tai kitų tautų išbandytos veiksmingos prevencinės programos“, – kalbėjo D. Pūras.     

Šiemet į „Savaitę BE PATYČIŲ“ įsitraukė apie 600 švietimo įstaigų, organizacijų. Nuo kovo 22 d. iki 26 d. Lietuvoje vyks daugybė renginių, kuriais bus siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į patyčių problemą. Šiandien Prezidentūroje buvo pasirašytas švietimo ir mokslo ministro inicijuotas memorandumas „Vaikystė be patyčių“.

Lietuvos vaikų ir jaunimo centre (Konstitucijos pr. 25, Vilnius) bei Kaune, Dainavos jaunimo centre (Pramonės pr. 31) bus rengiamos nemokamos paskaitos, skirtos tėvams, mokytojams, vyresniųjų klasių mokiniams. Paskaitas skaitys vaikų ir paauglių psichiatras doc. Dainius Pūras, psichologai: dr. Robertas Povilaitis, Jurgita Smiltė Jasiulionė, Ivona Suchodolska, Asta Blandė, Marina Blagoveščenskaja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Savaitę Be PATYČŲ“ nuo 2004 metų organizuoja emocinės paramos tarnyba „Vaikų linija“ kartu su Švietimo ir mokslo ministerija, Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga, Vilniaus apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu ir kitais partneriais.

Daugiau informacijos apie savaitės renginius rasite „Vaikų linijos“ interneto svetainėje http://www.vaikulinija.lt/ .

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų