REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Google“ uždarė Kinijos rinkai skirtą savo interneto paieškos sistemą „Google.cn“ ir dabar jos lankytojus nukreipia į Honkongui skirtą savo paieškos svetainę „Google.com.hk“. Čia interneto vartotojai gauna Kinijos valdžios necenzūruojamus paieškos rezultatus,  pranešė „The Register“.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš 2 mėnesius „Google“ oficialiai pranešė nusprendusi nutraukti savo paieškos sistemos Kinijoje rezultatų  cenzūravimą, kaip to reikalauja šios šalies valdžia. Toks sprendimas buvo priimtas po įsilaužimo į „Google“ serverius, kuris, įtariama, buvo įvykdytas Kinijos valdžios „sankcionuotų“ įsilaužėlių. Pasak „Google“ atstovų, pagrindinis šios atakos tikslas – gauti prieigą prie Kinijos žmogaus teisių gynėjų „Gmail“ pašto dėžučių.

REKLAMA

„Google“ vyriausiasis teisininkas Davidas Drummondas, komentuodamas „Google“ vartotojų Kinijoje nukreipimą į bendrovės serverius Honkonge, pareiškė, kad toks sprendimas yra visiškai teisėtas ir prisidės prie galimybės Kinijos gyventojams internete laisvai gauti norimą informaciją.

Nepaisant to, „Google“ atstovai yra tikri, kad Kinijos vyriausybė, atsakydama į cenzūros atsisakymą, gali užblokuoti šalies interneto vartotojų prieigą prie „Google“ serverių Honkonge. Todėl bendrovė nusprendė sukurti tinklalapį, kuriame būtų pateikiama nuolat atnaujinama informacija apie tai, kokios „Google“ paieškos paslaugos yra prieinamos Kinijos gyventojams. Šiuo metu Kinijos valdžia visiškai blokuoja „Google“ priklausantį portalą „YouTube“. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų