REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV atlikta 40 000 respondentų apklausa atskleidė, kad nedarbo didėjimas ne tik tiesiogiai susijęs su psichinės sveikatos sutrikimais – mokslininkai jau anksčiau buvo nustatę tokį ryšį. Dabar pavyko išsiaiškinti, kaip psichinę žmonių sveikatą  veikia darbo praradimas, praneša „News Softpedia“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak leidinio, šiuo metu JAV yra itin palankios sąlygos tokiems tyrimams vykdyti, nes maždaug 9,7 proc. amerikiečių yra netekę darbo.

REKLAMA

Bendrovė „Gallup“ apklausė apie 40 tūkstančių amerikiečių, siekdama išsiaiškinti jų užimtumą, emocinę būklę ir kasdienės veiklos ypatumus. Paaiškėjo, kad neigiamas emocijas išgyvena dauguma ne visą darbo dieną dirbančių ar darbo ieškančių amerikiečių. 46 proc. jų prisipažino kenčiantys dėl nerimo, 27 proc. sakėsi apimti liūdesio. Tarp dirbančių respondentų jaučiantys nerimą prisipažino 29 proc., 13 proc. sakėsi kamuojami liūdesio.

REKLAMA
REKLAMA

21 proc. darbo ieškančių ir ne visą dieną dirbančių apklausos dalyvių sakė, kad gydytojai jiems yra diagnozavę depresiją. Tarp dirbančių žmonių tokių buvo vos 12 proc.

Apklausa taip pat atskleidė, jog dauguma darbo ieškančių amerikiečių dabartinę savo būklę apibūdino kaip „kovą“. Pasak Johno Hopkinso universiteto profesoriaus Harvey Brennerio, toks psichologinis sąmyšis nėra netikėtas. „Apklausos rezultatai labai aiškiai rodo, kad augantis nedarbo lygis yra susijęs su vis didėjančiu rimtų psichinių sutrikimų ir depresijos atvejų plitimu“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų