REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis Briuselyje susitikęs su Izraelio užsienio reikalų ministru Avigdoru Libermanu (Avigdor Liberman) aptarė dvišalio politinio, ekonominio ir kultūrinio bendradarbiavimo klausimus, Europos Sąjungos (ES) ir Izraelio santykių plėtrą, Artimųjų Rytų taikos proceso ir Irano klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

A. Ažubalis susitikime pabrėžė istorinius Lietuvą ir Izraelį siejančius ryšius ir dvišalių santykių darbotvarkėje pasiektą naują kokybinį etapą.

REKLAMA

"Šiandien Lietuva ir Izraelis plėtoja pozityvią dvišalę darbotvarkę - politinį, visuomeninį dialogą, ekonominius, prekybinius ir turizmo mainus", - sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Jis pareiškė, kad Lietuva pasisako už ES ir Izraelio santykių gilinimą, ir paragino Izraelį siekti pažangos taikiai sprendžiant Artimųjų Rytų konfliktą.

Pasak A. Ažubalio, ES laikosi bendros pozicijos dėl Artimųjų Rytų taikos proceso - turi būti siekiama, kad ateityje taikiai sugyventų dvi valstybės - Izraelis ir Palestina.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos užsienio reikalų ministras pakvietė abi proceso puses kuo greičiau atnaujinti netiesiogines taikos derybas, kad būtų užtikrinta taika ir stabilumas regione.

Lietuvos diplomatijos vadovas taip pat išsakė susirūpinimą dėl Irano vykdomos branduolinės programos.

Izraelio užsienio reikalų ministras pasveikino Lietuvos Vyriausybę su teigiamais šalies ekonomikos rezultatais ir pakvietė A. Ažubalį apsilankyti Izraelyje. Šiemet atvykti į Lietuvą planuoja ir pats A. Libermanas.

A. Ažubalis pirmadienį Briuselyje dalyvauja ES Užsienio reikalų tarybos ir Bendrųjų reikalų tarybos posėdžiuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų