REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Caritas per du mėnesius Haičiui surinko 66 089 litus. Pirmadienį nutrauktas lėšų Haičiui paremti rinkimas per Lietuvos Caritas struktūras. Jau surinktos aukos bus pervestos į Caritas Internationalis sąskaitą Haičiui remti.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Lietuvos Caritas atstovės Laimos Petraitytės, didesnė aukų dalis surinkta per pirmąjį akcijos mėnesį. "Į specialią banko sąskaitą pinigų pervedė ne tik pavieniai žmonės, bet ir įmonės. Aukos nukentėjusiesiems nuo žemės drebėjimo buvo renkamos ir Šv. Mišių metu, aukojo ir vienuolijos. Atskiri Caritas skyriai surengė papildomas aukų rinkimo akcijas. Viena didžiausių buvo suorganizuota Vilniuje, prekybos centre "Panorama". Tąkart Vilniaus arkivyskupijos Caritas darbuotojai ir savanoriai per kelias valandas surinko beveik 4000 litų aukų", - sakė L. Petraitytė.

REKLAMA

Pavieniai asmenys vidutiniškai aukojo po 100 litų, tačiau nemažai buvo ir itin dosnių aukotojų, skyrusių po kelis šimtus ar net tūkstantį litų. Vis dėlto didžiausios įplaukos Caritas banko sąskaitą pasiekė iš parapijų, kuriose rinkliavos organizuotos Šv. Mišių metu.

"Žmonėms greičiausiai auką patogiau buvo perduoti Šv. Mišių rinkliavos metu, negu pervedinėti kelis litus į specialiąją sąskaitą. Tačiau visai nesvarbu, kokiu būdu žmonės aukojo. Visų svarbiausia - atjauta net ir toli nuo mūsų esantiems žmonėms", - įsitikinusi Lietuvos Caritas atstovė.

Pasaulio Caritas organizacijos Haičiui įvairios paramos jau suteikė už 30 milijonų eurų, 23,5 mln. eurų suplaukė į Caritas atidarytas banko sąskaitas įvairiose šalyse. Per pasaulio Caritas organizacijas įvairi parama Haičiui buvo aktyviai teikiama du mėnesius nuo pirmojo žemės drebėjimo pradžios. Pasaulio Caritas organizacijų savanoriai Haityje taip pat dalyvaus 12 mėnesių truksiančioje šios šalies ūkio atstatymo programoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų