REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijoje – didžiausia amnestija nuo 2000 metų

Rusijos premjero Vladimiro Putino vadovaujama „Vieningosios Rusijos“ partija žada, kad, šaliai minint 65-ąsias pergalės Antrajame pasauliniame kare metines, bus amnestuoti daugiau nei 300 tūkst. kalinių.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbia dienraštis „Vedomosti“, paskutinį kartą tokio plataus masto amnestija buvo paskelbta 2000 metais. Tuomet amnestijos sulaukė daugiau nei 200 tūkst. kalinių.

REKLAMA

„Vieningosios Rusijos“ atstovas dienraščiui teigė, kad amnestija nebus taikoma ekonominius nusikaltimus įvykdžiusiems asmenims, nes tokio tipo nusikaltimams taikomas specialus prezidentinis įstatymas.

Be to, pranešama, kad amnestija daugiausiai bus taikoma tiems asmenims, kurie yra nubausti lygtine laisvės atėmimo bausme. Amnestija tiesiogiai palies tik 46,2 tūkst. kalėjimuose dienas leidžiančių nusikaltėlių, kurie bus paleisti į laisvę.

REKLAMA
REKLAMA

Amnestija bus taikoma daugiausiai tiems, kurie yra nuteisti kalėti ne daugiau kaip 2 metus už tyčinį nusikaltimą ir 3 metus už netyčinį.

Nepaisant nuo padaryto nusikaltimo pobūdžio, amnestija bus taikoma Antrojo pasaulinio karo veteranams, pareigūnams, Leningrado apgulties aukoms, buvusiems koncentracijos stovyklų kaliniams ir asmenims, dalyvavusiems antiteroristinėse operacijose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų