REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žiaurus nusikaltimas padarytas. Visi reikiami įrodymai surinkti. Įtariamieji sulaikyti ir jau patys išpažįsta kaltę. Teisėsaugininkai pateikia įtarimus ir atlieka tyrimą. Byla jau beveik keliauja į teismą... bet niekaip nenukeliauja. Pavyzdžiui, byla, kurioje ištirta ir vis dar tiriama, kaip Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojai žagino savo bejėgę pacientę, rašo "Respublika".

REKLAMA
REKLAMA

Skandalinga istorija, sukrėtusi visą Lietuvą, įvyko dar pernai spalį, kuomet Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties vairuotojas 62 metų Janas Andžejus Borkovskis ir slaugytojas 36 metų Kęstutis Stasaitis iš sostinės Pylimo gatvės paėmę sumuštą merginą nuvežė į porą miesto ligoninių, po gydytojo konsultacijos ši buvo išleista namo, tačiau kita dieną kreipėsi į policiją teigdama, kad buvo apsvaiginta ir išžaginta greitosios pagalbos automobilyje.

REKLAMA

Pareigūnai nelabai tikėjo merginos pasakojimu, kol nesulaukė teismo medikų ekspertų išvadų, patvirtinančių jos teiginius.

Be to, J. A. Borkovskis netruko ir pats prisipažinti, kad tarnybiniame automobilyje seksualiai pasityčiojo iš jaunos merginos. Tik K. Stasaitis tylėjo, kol pareigūnai ėmė ir aptiko pas jį išprievartautos merginos mobilųjį telefoną.

Atrodė, kad prievartautojų iš greitosios byla greitai - net šių metų sausį - pasieks teismą, tačiau praėjo daugiau nei keturi mėnesiai, visuomenė nurimo, įtariamųjų "komandiruotė" Lukiškėse pratęsta, o ta byla kaip keliavo į teismą, taip ir tebekeliauja.

Bylos tyrėjo prokuroro Rolando Jurkevičiaus užtikrinimu, žagintojų byloje viskas iš esmės aišku, neaišku tik viena - kada įtariamieji sės į teisiamųjų suolą. Pasak Stasio Šedbaro, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko, "dabar Seimo sudarytai darbo grupei, kuriai vadovauja Vidmantas Žiemelis, pavesta išspręsti šį klausimą. O išspręsti jį bus galima tik grąžinant konkrečius terminus, t.y. įvedant papildomą teisėsaugininkų kontrolę. Teisėsaugininkus reikėtų gerokai pakontroliuoti, o įvedus terminus taip ir bus".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų