REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įsisiautėjus pandeminiam gripui, valdžia skubiai nupirko 27 tūkst. vakcinos dozių. Iš jų iki šiol panaudoti – vos 5 tūkstančiai, - informuoja „LNK“ vakaro žinios.

REKLAMA
REKLAMA

Buvę medicinos apsaugos vadovai ginasi, kad pirkti vakciną ligai įsisiūbavus buvo būtina.

„Mes pirkome minimalų kiekį, nenusižengdami gydytojų rekomendacijoms. Nemanau, kad padarėme klaidą. Padarėme gerai“, - žurnalistams sakė buvęs sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas.

REKLAMA

Iš pradžių ketinta skiepyti tik tikslines grupes (medikus, nėščiąsias), o dabar valdžia skiepytis jau ragina visus norinčius, nes senka vakcinos galiojimo laikas.

Valdžia tikisi, kad daugiau nei milijoną litų kainavusį pirkinį išgelbės vėl padidėsiantis sergamumas.

„Apie išmetimą kalbėti dar tikrai per anksti, nes vakcina galioja dar pusę metų. Jeigu pradės kilti sergamumas, norinčių skiepytis tikrai atsiras“, - situaciją komentavo Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro imunoprofilaktikos skyriaus vedėja Daiva Razmuvienė.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Parlamentas savo ruožtu pradėjo tyrimą dėl visame pasaulyje sukeltos panikos dėl pandeminio gripo ir skiepų nuo jo būtinybės. Įtarimą sukėlė faktas, jog Pasaulio sveikatos organizaciją, kuri ir paskelbė pavojingą pandemiją, konsultavo su farmacijos įmonėmis susiję ekspertai.

Panašių įtarimų kilo ir Lietuvos politikams, tuo metu dalyvavusiems Pasaulio sveikatos organizacijos konferencijose.

„Buvau šokiruotas, kad ten kalbėję ekspertai skyrė tokį didžiulį dėmesį šitiems dalykams“, - tikino Seimo sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas.

Nei valdininkai, nei politikai neatskleidžia, kiek gali kainuoti nepanaudotos vakcinos utilizavimas.



Plačiau apie tai – „LNK“ vakaro žiniose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų